annons

Miss Li lanserar egen cava | Foto Pressbild
Miss Li lanserar egen cava | Foto Pressbild

Artisten Miss Li

Lanserar ekologisk cava

Lagom till sommarens långa och ljusa kvällar lanserar artisten och låtskrivaren Miss Li den ekologiska och veganska cavan Complicado de Miss Li i samarbete med Solera. Ett torrt, frisk och fruktigt mousserande vin, solkysst av medelhavets värme och smaker. Vinet finns tillgängligt via Systembolagets beställningssortiment från och med vecka 20.

– Livet på turné är fullkomligt underbart. Att få resa långt, upptäcka städer, se nya länder och träffa härliga människor är detbästa jag vet. Men dagarna är långa och intensiva. Så när soundcheck är gjord och sminket är på, så går jag undan och sätter mig för mig själv en stund. Jag häller upp ett glas cava och känner lugnet innan det är dags att möta publiken och ge allt. Jagälskar kontrasterna mellan totalt lugn och fullkomligt ös. Min cava är precis som jag – livlig, sprudlande och en smula komplicerad, säger Miss Li.

”Min cava är precis som jag – livlig, sprudlande och en smula komplicerad”
Foto: Pressbild

Jag älskar Spanien. Där har jag turnerat med min musik, och vi brukar njuta av mat och dryck, antingen uppe i en mysig bergsby, eller så slår vi oss ner på ett torg i staden och betraktar livet och människor som passerar i timmar. När jag fickmöjlighet att lansera mitt alldeles egna vin var det en självklarhet att det var en cava jag ville släppa. Eftersom jag är vegan och äter växtbaserad mat var det också viktigt att vinet skulle vara veganskt, fortsätter  Miss Li.

Cava Complicado de Miss Li består av en blandning av druvorna Macabeo (75%) och Chardonnay (25%) och ärodlade i enlighet med regler för ekologisk odling. Jäsningen sker i 14-gradiga rostfria ståltankar innan det är dags för denandra jäsningen som sker i flaskan och i horisontalläge i minst 11 månader.

Cavan har en blomstrande syra och livligt fyllig mousse. Tydliga toner av kex och brioche kompletteras av söta äpplenoch citrusfrukt. En generös textur mynnar ut i ett stramt och läskande avslut.

Passar utmärkt både som fördrink, till snittar och ett stort urval av mat.

Cava Complicado de Miss Li

Artikelnummer: 5602901

Pris: 109 kr

Volym: 750 ml

Alkohol: 11,5 %

Druva: Macabeo (75%) och Chardonnay (25%) Land: Spanien

relaterat

annons

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

  • Skny Btch

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.