Header

Artilleriet – En pärla på Östermalm

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

annons



Om du sneglar upp i taket kommer du att se stora krokar som ser ut att kunna bära något riktigt tungt.  

Det har det gjort också.

Här har bland annat stora kanoner hängt från taket en gång i tiden.

Det är bara en av många funktioner lokalen har haft sedan huset byggdes på 1700-talet.

Hela byggnaden klassas som ett byggnadsminne och det ställer förstås en hel del krav.

Förutom att renoveringar och inredning hanteras så varsamt som det bara går, ställs också höga krav

på det som serveras för att det ska gå i linje med de fantastiska ytorna.

Personalen är otroligt trevlig och tillmötesgående, vi får full service direkt.

Cava för 60kr /glaset, fantastiskt!!

Det är tisdag och Jazzkväll.

Livet kan inte bli mycket bättre.

 

 

Inredning?

Elegant, lyxig och inbjudande, på detta sätt beskriver Carina Degen Örn en av de tre ägarna av Artilleriet.

Interiören anspeglar på Art Deco med marmorbord,

med djupa färger och gulddetaljer.

Där finns det också inslag av retro i textilen och möblerna, en genomgående modern och trendig stil.

 

Vad inspirerar er till att driva restaurang?

 Att få genomföra sina egna idéer och bestämma själva, som t.ex starta upp med LIVE jazz & bossa nova.

Varje dag är olik den andra, det är aldrig tråkigt,

mycket skratt. 

Vi skapar en avslappnad, personlig och trevlig restaurang mitt på Östermalm, med god mat goda drycker till ett inte allt för högt pris.

Mycket musik både levande och olika DJs, kanske kommer mer musikinslag i framtiden, vem vet. Säger Carina.

 

Personalen?

På Artilleriet arbetar ca 15 personer, bland annat kockar, servitörer, bartenders och diskare.

”Alla är lika viktiga, det är ett TEAMWORK, för att kunna driva en restaurang”, säger Carina.

 

Om du måste lyfta fram en person, vem skulle det vara?  

Sedan 2006 har vi haft nöjet av att jobba med Hamada,

en glad, trogen och tokig diskare.

Han sprider av sin glädje till personalen och gäster på Artilleriet.

 

Lunch?

Japp! Artilleriet  har flera olika alternativ för sina gäster som kan njuta av en läcker lunch i en lugn lunchmiljö.

På Artilleriet serveras varje tisdag-fredag en något mer modern och ambitiös variant på den klassiska bricklunchen.

Du beställer din lunch vid den vackra marmordisken och sedan kommer den till ditt bord, tillsammans med färskt, hembakat bröd.

Serveras redan från klockan 11:00 och fortsätter in på tidig eftermiddag.

 

Vad händer på Artilleriet på kvällen?

Från klockan 17:00 dukas det  om och kvällens à la carte-meny börjar serveras.

En klassisk blandad med modern meny med inspiration från hela världen.

Tisdagar är jazzdagar, det är en ny tradition som man hoppas varar.

 

Hur arbetar ni med miljön? 

– Förutom en underbar inredning, läcker mat och en trevlig miljö, vill alla på Artilleriet bidra till förbättringen av miljön genom att;

minimera användningen av engångsartiklar och plast samt inköp av plast som är nedbrytbar i den mån det går, sortering av glas, papper osv.

 

Avslutningsvis 5st frågor. 

Hur många år har ni varit i branschen?

Vi började alla i tidiga tonåren att börja jobba i restaurangbranschen, Andreas i 23 år, Carina i 30 år och Mattias i 35 år, lägger man ihop det så kommer vi upp i 88 år. Helt galet.

Vad har ni gjort tidigare?

Vi kommer alla tre från Restaurang Atrium som låg i Nationalmuseet, det var där vi träffades. Vi funkar väldigt bra tillsammans och alla bidrar med olika kompentenser som vi samlat på oss under åren, som gör att vi inte klampar in på varandras områden utan det blir en bra produkt och alla får bidra med sina erfarenheter från tidigare.

Vart har intresset kommit ifrån?

Hemifrån, från våra mammor bla. vi har alla ett stort matintresse och träffas ibland när vi är lediga med våra familjer för att laga mat tillsammans.

Vad inspirerar er till att driva restaurang?

Att få genomföra sina egna idéer och bestämma själva, som t.ex starta upp med LIVE jazz & bossa nova. Varje dag är olik den andra, det är aldrig tråkigt, mycket skratt.

Vad har ni för mål?

Vi vill skapa en avslappnad, personlig och trevlig restaurang mitt på Östermalm. Med god mat, goda drycker till ett inte allt för högt pris. Mycket musik både levande och olika DJs, kanske kommer mer musikinslag i framtiden, vem vet!!

 



Topp tre favoriter från matgästerna:

Från köket: Andreas Tillborg, Kock.

Artilleriets Croque Monsieur med vedrökt skinka, emmentaler, tryffel, rotfruktschips och grönsallad.

Sallad med friterad halloumi, avokado, chilimajonnäs, quinoa och rostade frön.

Bakad röding med hummer-beurre blanc, fänkål, blomkål och krossad potatis med pepparrot.


Från baren: Hugo Örn, Bartender.

Negroni: Bombay Sapphire, Campari, Antica Formula Vermouth.

GT; The Classic: Hendricks, gurka, svartpeppar, Goldberg tonic.

Pisco sour: Pisco, citron, sockerlag, äggvita, angostura.


Fakta Artilleriet:

Antal anställda - 
Ca 15 anställda med extra personal

5 st Kockar / 6 st Servitörer / 1 st Diskare / 1 st Bartender

Antal sittplatser -
106 platser inne och 80st platser utomhus. 

Inventarier - 
Interiören anspeglar på Art Deco med marmorbord, djupa färger och gulddetaljer men det finns också inslag av retro i textilen och möblerna, en genomgående modern och trendig stil.

Servering - 
Porslin i varma bruna och gröna toner.

Leverantörer - 
Butler Interiör, Mikael Ajax, inredare. 
Snacksbolaget, Emelie Hagberg Sager, säljare.


Restaurang Artilleriet (öppnas i ny flik)



 

relaterat

Te i mocktails och cocktails

Tekompaniet besökte Sri Lanka och Dilmah School of tea för att uppleva te på plats i Ceylon-teets land. Deltagarna kom hem med en rad nya

Sveriges bästa semlor utsedda

Stigs Konditori i Gullringen vann för tredje året i rad Arlas semmeltävling om vem som gör den bästa semlan i landet. Vinnarreceptet förblir dock en

Ökat intresse för vegetarisk skolmat

En stor majoritet av Sveriges kommuner arbetar medvetet med att erbjuda växtbaserade alternativ i skolmaten och intresset bland skoleleverna ökar. Klimatpåverkan är det starkaste motivet

Han är Årets Unga Kock 2020

Anton Kardell från Göteborg vann tävlingen Årets Unga Kock 2020 på Stockholms Hotell & Restaurangskola. Anton går nu vidare till världsfinalen i Paris i september. Årets

Mästerkock blir Lönnebergas ambassadör

Vinnaren av TV4:s program Sveriges mästerkock 2019, Gabriel Jonsson från Visby, är Lönnebergas nye ambassadör. Gabriel ska inspirera konsumenterna med recept och matlagningstips för bland

Världens största matpris

Nu öppnar nomineringen till The Food Planet Prize, som blir världens största pris på matområdet. Priset, instiftat av Curt Bergfors foundation, ska belöna initiativ för

Förvarar du dina grönsaker rätt?

Gurkan ska inte ligga i kylen! De flesta svenskar vill agera klimatsmart, men en ny Sifo-undersökning visar att hälften av befolkningen förvarar sina frukter och

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

Nyhetsbrev

Ta del av nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.