stellakock

Årets Stellakock Frida Nilsson skapar nattmacka på the Burgundy – vinsten går till Kvinna till Kvinna

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

annons

Från klockan 23 den 8 maj serveras Stellas Stödmacka på The Burgundy i Gamla Stan av Frida Nilsson som i februari korades till Årets Stellakock. Det blir en maffig macka med stek i tunna skivor, massor av karamelliserad lök, dijon, majo och gremolata på smörstekt surdegsbröd.

Stellagalans ordförande Anette Rosvall fick erbjudande att gästspela på the Burgundy och valde då att bjuda in Frida och sin kollega Anna Antonia Svedberg.

– Vi kommer att servera en grym nattmacka – jag känner mig taggad att samarbeta med Stellagalan som jag tycker gör ett viktigt arbete för jämställdheten i branschen, säger Frida Nilsson som driver köket på populära restaurang MJ’s i Malmö.

– På Burgundy gästspelar de coolaste av kockar och vi är stolta att ta plats här tillsammans med en våra vinnare. Krögaren Daniel Crespi kom också med den briljanta idéen att vinsten ska gå till Kvinna till Kvinna, det avgjorde saken för oss, säger Anette Rosvall.

Stellagalan grundades 2017 för att öka jämställdheten inom restaurang, bar och besöksnäring och arbetar för att lyfta de bästa kvinnorna i den gastronomiska branschen.
Läs mer på stellagalan.se

Stellas Stödmacka säljs till förmån för Kvinna till Kvinna, en svensk insamlingsstiftelse som stödjer kvinnorättsorganisationer i krigs- och konfliktdrabbade områden.

The Burgundy har sedan 2017 bjudit in krogfolk för att servera sin bästa nattmacka varje onsdag på Yxsmedsgränd 12 i Gamla Stan, Stockholm.

relaterat

Te i mocktails och cocktails

Tekompaniet besökte Sri Lanka och Dilmah School of tea för att uppleva te på plats i Ceylon-teets land. Deltagarna kom hem med en rad nya

Sveriges bästa semlor utsedda

Stigs Konditori i Gullringen vann för tredje året i rad Arlas semmeltävling om vem som gör den bästa semlan i landet. Vinnarreceptet förblir dock en

Ökat intresse för vegetarisk skolmat

En stor majoritet av Sveriges kommuner arbetar medvetet med att erbjuda växtbaserade alternativ i skolmaten och intresset bland skoleleverna ökar. Klimatpåverkan är det starkaste motivet

Han är Årets Unga Kock 2020

Anton Kardell från Göteborg vann tävlingen Årets Unga Kock 2020 på Stockholms Hotell & Restaurangskola. Anton går nu vidare till världsfinalen i Paris i september. Årets

Mästerkock blir Lönnebergas ambassadör

Vinnaren av TV4:s program Sveriges mästerkock 2019, Gabriel Jonsson från Visby, är Lönnebergas nye ambassadör. Gabriel ska inspirera konsumenterna med recept och matlagningstips för bland

Världens största matpris

Nu öppnar nomineringen till The Food Planet Prize, som blir världens största pris på matområdet. Priset, instiftat av Curt Bergfors foundation, ska belöna initiativ för

Förvarar du dina grönsaker rätt?

Gurkan ska inte ligga i kylen! De flesta svenskar vill agera klimatsmart, men en ny Sifo-undersökning visar att hälften av befolkningen förvarar sina frukter och

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

annons

Nyhetsbrev

Ta del av nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.