annons

stellakock

Årets Stellakock Frida Nilsson skapar nattmacka på the Burgundy – vinsten går till Kvinna till Kvinna

Från klockan 23 den 8 maj serveras Stellas Stödmacka på The Burgundy i Gamla Stan av Frida Nilsson som i februari korades till Årets Stellakock. Det blir en maffig macka med stek i tunna skivor, massor av karamelliserad lök, dijon, majo och gremolata på smörstekt surdegsbröd.

Stellagalans ordförande Anette Rosvall fick erbjudande att gästspela på the Burgundy och valde då att bjuda in Frida och sin kollega Anna Antonia Svedberg.

– Vi kommer att servera en grym nattmacka – jag känner mig taggad att samarbeta med Stellagalan som jag tycker gör ett viktigt arbete för jämställdheten i branschen, säger Frida Nilsson som driver köket på populära restaurang MJ’s i Malmö.

– På Burgundy gästspelar de coolaste av kockar och vi är stolta att ta plats här tillsammans med en våra vinnare. Krögaren Daniel Crespi kom också med den briljanta idéen att vinsten ska gå till Kvinna till Kvinna, det avgjorde saken för oss, säger Anette Rosvall.

Stellagalan grundades 2017 för att öka jämställdheten inom restaurang, bar och besöksnäring och arbetar för att lyfta de bästa kvinnorna i den gastronomiska branschen.
Läs mer på stellagalan.se

Stellas Stödmacka säljs till förmån för Kvinna till Kvinna, en svensk insamlingsstiftelse som stödjer kvinnorättsorganisationer i krigs- och konfliktdrabbade områden.

The Burgundy har sedan 2017 bjudit in krogfolk för att servera sin bästa nattmacka varje onsdag på Yxsmedsgränd 12 i Gamla Stan, Stockholm.

relaterat

7-Elevens S-semla
Bakverk

7-Elevens S-semla med sötsyrligt

I år presenterar 7-Eleven en helt ny semla toppad med ett surt S-märke. Årets smak är en oväntad kombination och för tankarna tillbaka till 90-talet med sötsyrligt godis.

32169029-glass-of-ice-lemon-tea

Te i mocktails och cocktails

Tekompaniet besökte Sri Lanka och Dilmah School of tea för att uppleva te på plats i Ceylon-teets land. Deltagarna kom hem med en rad nya

Semla+Mattrender+2020

Sveriges bästa semlor utsedda

Stigs Konditori i Gullringen vann för tredje året i rad Arlas semmeltävling om vem som gör den bästa semlan i landet. Vinnarreceptet förblir dock en

scrabble-tiles-in-blue-ceramic-plate-2377164

Ökat intresse för vegetarisk skolmat

En stor majoritet av Sveriges kommuner arbetar medvetet med att erbjuda växtbaserade alternativ i skolmaten och intresset bland skoleleverna ökar. Klimatpåverkan är det starkaste motivet

3.Anton+Kardell+Årets+Unga+Kock+SK+Mat+Mattrender+2020

Han är Årets Unga Kock 2020

Anton Kardell från Göteborg vann tävlingen Årets Unga Kock 2020 på Stockholms Hotell & Restaurangskola. Anton går nu vidare till världsfinalen i Paris i september. Årets

Gabriel Jonsson LoRes

Mästerkock blir Lönnebergas ambassadör

Vinnaren av TV4:s program Sveriges mästerkock 2019, Gabriel Jonsson från Visby, är Lönnebergas nye ambassadör. Gabriel ska inspirera konsumenterna med recept och matlagningstips för bland

annons

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

  • Skny Btch

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.