Årets Ölgöteborgare är utsedd

Priset Årets Ölgöteborgare instiftades år 2017 av Beernews, GBG Beer Week och En Öl & Whiskymässa. Det första priset, år 2017, gick till Mikael ”Dugge” Engström och år 2018 gick det till Cattis Ledius och Masse Flohr. I år gratulerar vi Pelle Frost.

Motiveringen lyder:
”För att under många år och på många olika sätt ha utvecklat ölkulturen i Göteborg. Han har startat barer, bryggeri, festival och jobbar nu dessutom med att ta Göteborg som ölstad ut i världen via projektet Gothenburg Phenomenon.”

Årets Ölgöteborgare 2019 är Pelle Frost
– Jag blev ölnörd tidigt och är fortfarande ölnörd men nu ligger jag i lä jämfört med många andra, säger Pelle Frost.

Genom åren har han med hjälp av duktiga kollegor och medarbetare startat ett antal olika projekt. Först tog han över The Rover tillsammans med Niklas Gustavsson och där anslöt även Gary McLachlan tidigt. Den trion tog sedan över även Ölrepubliken.

– Det var en helt annan tid när vi tog över The Rover 2006. Då var man fortfarande lite av en kuf om man gillade öl. Den magin är borta i dag, säger Frost.

Tillsammans med ett gäng andra kompisar startade han sedan varumärket All In Brewing, därefter den uppskattade festivalen All In Beer Fest med Lina van der Zwan som festivalgeneral, och sedan även Brewers Beer Bar på två platser i Göteborg.

– Jag har haft väldigt bra partners, och de har kompletterat mig och hur jag är. Det har varit viktigt, säger han.

Alla de här initiativen kräver förstås en hel del jobb, och det har Frost varit beredd att ställa upp på.

– Jag har varit väldigt upptagen med jobb genom livet, det har varit en central del, fortsätter han.

Att han gillar utmaningar bevisades när han nyligen firade sin 40-årsdag med vänner och släktingar på Brewers Beer Bar Magasinsgatan. Då sjöng han nämligen för första gången inför andra, ackompanjerad av sambon Mia Marin.

– Jag var väldigt nervös. Jag är mycket blygare än vad folk tror, men på jobbet har man en uppgift och då märks det inte. Privat tycker jag faktiskt att det är läskigt med mycket folk.

En annan ny utmaning är projektet Gothenburg Phenomenon. Det hela började med en dag på Poppels, där 15 bryggerier från Göteborgstrakten deltog i en bryggdag och informerades om projektet. En satsning på Fermentoren i Köpenhamn har hunnits med och det ska bli fler aktiviteter, både i Sverige och utomlands.

– Projektet är inte alls färdigt men det känns spännande. Jag vill sprida Göteborg som ölstad, säger Frost.

En plan är att hitta på evenemang i England under sommaren och det kan också bli en festival med västkustöl i Stockholm efter sommaren.

Som ni redan har räknat ut är Pelle Frost en person som gillar nya projekt. Men det är inte hela sanningen.

– Jag gillar att sätta igång grejer och jobbar med så bra folk att jag hinner med annat också. Jag gillar att förvalta också, och nu ska vi förvalta det vi har under en tid. Men det innebär inte att vi ska utveckla och förbättra våra satsningar, säger Frost.

Det är ingen tvekan om att öl har en viktig plats i Pelle Frosts liv. Och i eftermiddag tog han emot priset för Årets Ölgöteborgare 2019 på En Öl & Whiskymässa, på Svenska Mässan.

Fakta, En Öl & Whiskymässa
När: 12-13 april 2019
Öppettider: Fredag 12 april kl. 13-23 och lördag 13 april kl. 11-22
Var: Svenska Mässan i Göteborg
Antal utställare: 190 varav cirka 82 är utställare med öl
Antal besökare: Mässan förväntades besökas av 24 000 besökare

En Öl & Whiskymässa arrangerades på Svenska Mässan i Göteborg den 12-13 april. Under två dagar samlades ett stort antal utställare med mikrobryggerier, bryggerier, whiskydestillerier, whisky- och ölimportörer, bryggmästare, whiskyhuvudmän och en rad olika delikatessföretag. På mässan fanns även övrig dryck som cider, rom och avéc.

LÄS MER OM EN ÖL & WHISKYMÄSSA

 

Foto-Pressmeddelande

Dela denna artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
E-post

Nyhetsbrev.

Ta del av nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

Och ja, vi följer självklart GDPR. Trust us!