Årets glögg från Saturnus avslöjad
Foto: Saturnus

Årets glögg från Saturnus avslöjad

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

annons

Varje år lanserar Saturnus nya innovativa och traditionella glöggsorter med och utan alkohol. Årets stora smaksatta nyhet är en alkoholfri vintermojito som kan drickas både varm och kall.

Vintermojito är en alkoholfri premiumglögg med inspiration av den klassiska romdrinken från Kuba. Den ljusa drycken har en smak av limejuice och mynta som smaksatts med glöggkryddorna kanel, ingefära, kardemumma och pomerans.

Årets glöggnyhet presenteras i en specialdesignad flaska om 50 cl och finns i dagligvaruhandeln över hela Sverige från och med slutet av oktober.

Saturnus glögg tillverkas från grunden i företagets fabrik i Malmö, av väl utvalda råvaror med en hantverkstradition som gått i arv i fem generationer. Familjeföretaget grundades 1893 och är idag Sveriges äldsta och största glöggproducent.

– Vi är oerhört nöjda med årets glöggsmak som är både innovativ och fantastiskt god! Eftersom den går att dricka både varm och kall går den också att variera. Varför inte dricka den med is och en limeskiva som fördrink, eller varm till den klassiska adventsfikan, säger Ludwig Liepe, kategorichef, Saturnus.

I årets glöggsortiment finns flera ekologiska varianter och smaker som passar hela familjen och alla tänkbara tillfällen. En glögg vi kommer satsa mycket på i år är förra årets nyhet, Saturnus 1893 alkoholfri, som är en glögg gjord på avalkoholiserat spanskt rödvin, och ger därför en vinkaraktär med klassisk smak.

– Förra året ökade glögg utan tillsatt socker med 25 %, men även våra smaksatta glöggsorter, speciellt Choklad & Hjortron har blivit väldigt populära. Vi är säkra på att årets nyhet kommer bli mycket uppskattad, berättar Ludwig Liepe.

– Vi är Sveriges äldsta och största glöggproducent som vurmar för glögghantverk och att föra vidare våra fina glöggtraditioner till nya generationer. Framförallt handlar det om att vi vill skapa en värmande och god anledning att träffa nära och kära för att förbereda julen och komma i stämning tillsammans, avslutar Ludwig Liepe.

Saturnus har även ett samarbete med Världens Barn och bidrar med en krona per såld flaska av God Jul Glögg. Detta gjorde att Saturnus förra året gav en rekordsumma om 560 000 kronor till Världens Barn. I år är målet att kunna bidra med över 600 000 kronor.

ÅRETS GLÖGGSORTIMENT FRÅN SATURNUS (DAGLIGVARUHANDELN)

NYHET! Glögg Vintermojito alkoholfri, 75 cl

Saturnus glögg 1893 alkoholfri, 75 cl

Glögg Hallon & Lakrits alkoholfri, 50 cl
Glögg Choklad & Hjortron alkoholfri, 50 cl

Glögg utan tillsatt socker 2,2% vol, 75 cl

Ekologisk God Jul glögg och God Jul glögg, alkoholfri, 75 cl (för varje såld flaska går 1 krona till Världens Barn)

Glöggkoncentrat 1 +2, alkoholfri, 50 cl + 2,5l
Superfruktglögg, alkoholfri, 75 cl

Saturnus står också bakom initiativet att utropa den 1 december till Glöggens dag.

relaterat

Storsatsning på veganskt från Orklas Anamma i höst
veganskt

Anamma storsatsar på veganskt i höst

Anamma kommer med tio produktnyheter i september och ger sig in i helt nya kategorier med växtbaserade frysta enportionsrätter, pajer och marknadens första veganska pirog.

SodaStream lanserar smakerna BUBLY DROPS
Vatten

SodaStream lanserar smakerna bubly drops

Sedan 2019 äger PepsiCo kolsyremaskinstillverkaren SodaStream som nu inleder ett samarbete med ett annat PepsiCo-ägt varumärke, nämligen det amerikanska dryckesvarumärket bubly.

Exklusiv Bondflaska från Champagne Bollinger auktioneras ut på Bukowskis: Bollinger Moonraker Luxury Limited Edition 2007 med utropspris 55 000 kronor
mousserande

Exklusiv Bondflaska från Bollinger auktioneras ut

Den 30 september är det världspremiär av den nya James Bond-filmen ”No time to die”. I samband med premiären kommer ett unikt exemplar av Moonraker Luxury Limited Edition 2007 att auktioneras ut på Bukowskis den 6 oktober.

Tryffeltider med Zeta
Matlagning

Nu vankas det tryffeltider

Med sin komplexa smak är tryffel en fin smaksättare av många maträtter och livsmedel, men också en härlig krydda i sötsur balsamvinäger. Det bevisar nykomlingen i vinägerhyllan, Zeta Crema di Basamico Tryffel.

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

Nyhetsbrev

Ta del av nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.