annons

Årets glögg från Saturnus avslöjad
Foto: Saturnus

Årets glögg från Saturnus avslöjad

Varje år lanserar Saturnus nya innovativa och traditionella glöggsorter med och utan alkohol. Årets stora smaksatta nyhet är en alkoholfri vintermojito som kan drickas både varm och kall.

Varje år lanserar Saturnus nya innovativa och traditionella glöggsorter med och utan alkohol. Årets stora smaksatta nyhet är en alkoholfri vintermojito som kan drickas både varm och kall.

Vintermojito är en alkoholfri premiumglögg med inspiration av den klassiska romdrinken från Kuba. Den ljusa drycken har en smak av limejuice och mynta som smaksatts med glöggkryddorna kanel, ingefära, kardemumma och pomerans.

Årets glöggnyhet presenteras i en specialdesignad flaska om 50 cl och finns i dagligvaruhandeln över hela Sverige från och med slutet av oktober.

Saturnus glögg tillverkas från grunden i företagets fabrik i Malmö, av väl utvalda råvaror med en hantverkstradition som gått i arv i fem generationer. Familjeföretaget grundades 1893 och är idag Sveriges äldsta och största glöggproducent.

– Vi är oerhört nöjda med årets glöggsmak som är både innovativ och fantastiskt god! Eftersom den går att dricka både varm och kall går den också att variera. Varför inte dricka den med is och en limeskiva som fördrink, eller varm till den klassiska adventsfikan, säger Ludwig Liepe, kategorichef, Saturnus.

I årets glöggsortiment finns flera ekologiska varianter och smaker som passar hela familjen och alla tänkbara tillfällen. En glögg vi kommer satsa mycket på i år är förra årets nyhet, Saturnus 1893 alkoholfri, som är en glögg gjord på avalkoholiserat spanskt rödvin, och ger därför en vinkaraktär med klassisk smak.

– Förra året ökade glögg utan tillsatt socker med 25 %, men även våra smaksatta glöggsorter, speciellt Choklad & Hjortron har blivit väldigt populära. Vi är säkra på att årets nyhet kommer bli mycket uppskattad, berättar Ludwig Liepe.

– Vi är Sveriges äldsta och största glöggproducent som vurmar för glögghantverk och att föra vidare våra fina glöggtraditioner till nya generationer. Framförallt handlar det om att vi vill skapa en värmande och god anledning att träffa nära och kära för att förbereda julen och komma i stämning tillsammans, avslutar Ludwig Liepe.

Saturnus har även ett samarbete med Världens Barn och bidrar med en krona per såld flaska av God Jul Glögg. Detta gjorde att Saturnus förra året gav en rekordsumma om 560 000 kronor till Världens Barn. I år är målet att kunna bidra med över 600 000 kronor.

ÅRETS GLÖGGSORTIMENT FRÅN SATURNUS (DAGLIGVARUHANDELN)

NYHET! Glögg Vintermojito alkoholfri, 75 cl

Saturnus glögg 1893 alkoholfri, 75 cl

Glögg Hallon & Lakrits alkoholfri, 50 cl
Glögg Choklad & Hjortron alkoholfri, 50 cl

Glögg utan tillsatt socker 2,2% vol, 75 cl

Ekologisk God Jul glögg och God Jul glögg, alkoholfri, 75 cl (för varje såld flaska går 1 krona till Världens Barn)

Glöggkoncentrat 1 +2, alkoholfri, 50 cl + 2,5l
Superfruktglögg, alkoholfri, 75 cl

Saturnus står också bakom initiativet att utropa den 1 december till Glöggens dag.

relaterat

annons

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

  • Skny Btch

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.