Äppelskörden kickar igång!
Foto: Säsongens bästa

Äppelskörden har kickat igång

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

annons

När som helst kan vi köpa de första Discovery-äpplena i våra butiker.

Det berättar Märta Johansson, som har en fruktodling och ett musteri utanför Karlskrona tillsammans med sin man Kalle. Märta är också företrädare för Sveriges fruktodlare inom LRF och har koll på äppelläget.

– Det är i Skåne som de första äpplena skördas och börjar säljas nästa vecka. Tyvärr var det så kallt i maj att att äppelblommen frös och lokalt gick fruktodlare miste om hela sin skörd. Men svenska äpplen kommer det att finnas ändå till konsumenterna, berättar Märta.

Discovery är ett söt-syrligt plattrunt och vackert rödkindat äpple som brukar göra entré i augusti. Andra tidiga äppelsorter som finns i augusti och september är: Alice, Katja, Collina, Summerred och Gravensteiner. Märtas och Kalles äpplen i Blekinge låter vänta på sig då de odlar senare sorter som Amorosa, Santana och Frida. Men glädjande nog har vi en lång svensk äppelsäsong med alla härliga sorter.

relaterat

Filmdags med recept!
Matlagning

Filmdags med recept!

Kan det vara så att du just i detta ögonblick längtar efter en ny säsong av din favoritserie? Här hittar du filmer och serier med tillhörande recept som förhöjer din höststämning.

Eget bubbel efter fyra succélanseringar
Vin

Eget bubbel efter fyra succélanseringar

Sveriges ”vinkungs” vinportfölj säljer så att det knakar och är numera Sveriges mest sålda vinvarumärke. Nu lanseras ett franskt torrt mousserande vin som är producerat på 100% Chardonnay.

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

Nyhetsbrev

Ta del av nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.