Nu lanseras en svensk Hard Seltzer på Systembolagets hyllor
Foto: Galatea

Ännu en svensk Hard Seltzer på marknaden

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

annons

Den stora trenden ifrån USA med alkoholhaltigt smaksatt vatten, så kallad Hard Seltzer, lanseras nu brett i Systembolagets fasta sortiment.

LOCAL HARD SELTZER är en svensk variant där kolsyrat alkoholhaltigt vatten smaksatts med citron för att ge konsumenten en uppfriskande och lätt drink med lågt sockerinnehåll.

LOCAL HARD SELTZER är en alkoholhaltig dryck som nu lanseras brett på Systembolaget i Sverige. I USA, där produktkategorin fullkomligt exploderat i popularitet de senaste åren, finns det en stor efterfrågan efter detta uppfriskande och fräscha alternativ till öl, cider och vin. De låga socker- och kolhydratnivåerna och den, i jämförelse med andra drinkar, låga kalorinivån är något som uppmärksammas av konsumenterna.

– Många konsumenter lägger idag större vikt vid energiinnehållet i dryck och de uppskattar fräschören och den lägre alkoholhalt som Hard Seltzers medför jämfört med klassiska drinkar, säger Marcus Friari, produktansvarig för LOCAL på Galatea.

Hard Seltzer innehåller kolsyrat vatten med alkohol och är ofta smaksatt med frukt eller annan naturlig smaksättare. De kallas även för Hard soda eller Spiked soda och har sin förlaga i spritdrinkar som Skinny bitch och Vodka soda som var populära runt millennieskiftet. Nu återstår att se om de svenska konsumenterna är lika mottagliga för denna nya produktkategori som amerikanarna.

– Söt cider och blanddrycker har en historiskt stor efterfrågan i Sverige och LOCAL HARD SELTZER kan nog bli ett modernt alternativ inom den kategorin. De flesta som provar drycken förvånas oftast av hur fräsch den är och uppskattar den låga sockerhalten, avslutar Marcus Friari.

LOCAL HARD SELTZER innehåller 25 kalorier (kcal) per 100ml och mindre än 0,5g kolhydrater varav mindre än 0,5g socker. Drycken är spritbaserad med en alkoholhalt på 4,5% och den är smaksatt med naturliga citronaromer. Produkten lanserades brett över hela landet den 1 september och kan hittas här.

relaterat

Kul i Jul - italienska julkakor från Zeta
julmat

Kul i jul med italienska julkakor

Precis som julskinkan är helig för svenskarna, är julkakorna Pandoro och Pannetone det för italienarna. Julstämningen vill inte riktigt infinna sig innan en kaka står på bordet.

Glöggiganten Saturnus presenterar 2020 års sortiment: – tradition, trend och innovation i julig förening
Juldryck

Glöggiganten presenterar 2020 års sortiment

När Sveriges äldsta och största glöggfabrik presenterar sitt utbud för 2020 är det en väl avvägd blandning av traditionella smaker, trendmedvetet innehåll och nytänkande i framkant.

Nu lanseras vinnarvinet Roodeberg Vision
Vin

Nu är vinnarvinet lanserat

I september 2019 samlades tio vinkunniga lag från hela Sverige för att skapa ett nytt vin baserat på den ikoniska stilen i klassiska Roodeberg.

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

annons

Nyhetsbrev

Ta del av nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.