annons

Fotograf: Joel Wåreus
Fotograf: Joel Wåreus

Akvavit med dill

Och citron till Räkans dag

En av sommarens mest populära rätter är färska västkusträkor med en citronklyfta, rostat bröd och majonnäs. Räkan har till och med fått en egen dag mitt i sommaren 22 juli. Få drycker passar så bra till räkor och skaldjur som akvaviten Aalborg Dild som är smaksatt med både färsk dill och citron.

Destilleriet i Aalborg skapade historia när de 1846 lanserade Aalborg Taffel Akvavit som än idag är Danmarks mest sålda spritsort. Sedan dess har Aalborg lanserat flera innovationer där Aalborg Jubileum från 1946 blivit en av de mest kända. Eftersom det länge saknats en akvavit för fisk och skaldjur skapades Aalborg Dild för drygt tio år sedan.

– Det finns få drycker som passar bättre till färska räkor än Aalborg Dild, oavsett hur de serveras, säger Malin Ollas som är Product Manager på Anora. Det är en perfekt kombination som förhöjer smakupplevelsen av skaldjuren till helt nya nivåer. Samtidigt är akvavit till lunchen eller middagen ett festligt inslag för att fira Räkans Dag.

Aalborg Dild är ett destillat av färsk grön dill och citronskal. Den har en frisk ton av dill och citrus samt en diskret eftersmak av anis. Akvaviten serveras helst rumstempererad eller lätt kyld för en tydlig upplevelse av dillsmaken. Aalborg Dild finns i Systembolagets beställningssortiment med artikelnumret 86566 till ett pris på 259 kronor för 70 cl.  

Fotograf: Joel Wåreus

Aalborg Dild
Artikelnummer: 86566
Pris: 259 kronor (70 cl)
Alkoholhalt: 38 procent
Beställningssortimentet

relaterat

annons

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

  • Skny Btch

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.