Absolut satsar på nytt segment med Absolut Soda Lime & Cucumber
Foto: Pernod Ricard

Absolut satsar på nytt segment

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

annons

Den 1 mars lanserar Absolut en nyhet i Hard Seltzer-segmentet; Absolut Soda Lime & Cucumber. RTD-sodan kommer att ingå i Systembolagets fasta sortiment.

Den amerikanska dryckestrenden ”Hard Seltzer”, alkoholhaltigt kolsyrat vatten med lågt sockerinnehåll och naturliga smaker, har fått ett rejält uppsving de senaste åren, så även i Sverige.

För att möta det ökande intresset, lanseras nu Absolut Soda Lime & Cucumber, en färdigblandad dryck på burk med Absolut Vodka samt en uppfriskande smak av krispig gurka och lime. En burk Absolut Soda Lime & Cucumber (250 ml) har en alkoholhalt på 5 %, innehåller inget socker och endast 69 kalorier per burk.

– Det här är ett nytt segment för oss vilket känns spännande. Vi har märkt en ökad efterfrågan efter denna typ av produkt hos våra svenska konsumenter. Absolut Soda Lime & Cucumber är ett alternativ till den som önskar en alkoholhaltig dryck med lägre alkoholinnehåll, utan onödigt socker eller tillsatser, säger Sophie Linnusaar, Brand manager Absolut.

Smaksättningen på Absolut Soda Lime & Cucumber är inspirerat av det klassiska receptet för Absoluts signaturservering, Vodka Soda, med krispig gurka och fräsch limesmak.

relaterat

Thomas Henry utsedd till bästa Tonic Water 2021
Utmärkelser

Utsedd till bästa Tonic Water 2021

Den stora gintrenden har medfört att marknaden översköljts av nya tonics och mixers de senaste åren. Som en reaktion på det anordnade det internationella spritmagasinet The Spirits Business nyligen sin allra första blindprovning av tonics och mixers.

Fika och relationer med Hanna Persson
fika

Fika och relationer med Hanna Persson

För Hanna Persson är fika laddat med trygghet och värme. Hon tar med oss på fikats resa genom hennes liv, från barndomen i Sundsvall, till tonårens raggningsfika och att återigen inta en viktig roll i den nyblivna mammans relationer.

Våriga nyheter på Systembolaget
Alkohol

Våriga nyheter på Systembolaget

Lagom till våren presenterar importören Diageo flertalet produktnyheter som landar på Systembolaget, och inkluderar produkter från varumärkena Tanqueray, Captain Morgan och Zacapa.

Nyhet från 19 Crimes kombinerar det bästa av två världar – vin med inslag av kallbryggt kaffe
Vin

Nyhet kombinerar vin och kallbryggt kaffe

Vinvarumärket 19 Crimes med innovation som drivkraft och en banbrytande historia, fortsätter att tänja gränserna med nyheten The Deported – ett rött vin med inslag av kallbryggt kaffe.

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

Nyhetsbrev

Ta del av nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.