annons

20190117-Viltkock

​Var med när Årets Viltkock koras.


Lördagen den 2 februari avgörs vem som blir Årets Viltkock.

På Eriksberg i Blekinge kommer de två finalisterna:

Emil Lindfors från restaurang Bryggargatan i Skellefteå

Emil Hedblom från restaurang Buustamon i Åre att tillaga sina vildsvinsrätter.

 

Bakom priset Årets Viltkock står Viltmatakademin, som tillsammans med Eriksberg

och Svenska Jägareförbundet vill höja intresset och kunskapen om viltkött.

Juryns ordförande är Gert Klötzke.

Så här kommer det gå till:

På förmiddagen tillagar de två finalisterna sina vildsvinsrätter från sina vinnande recept.

Dessa serveras för juryn klockan 12.30.

Direkt därefter påbörjar de sina rätter som är komponerade med råvaror från en råvarukorg.

Varje tävlande ska tillaga 20 portioner vardera som serveras i restaurangen klockan 19.30.

Juryn sammanträder. Prisutdelningen sker kl. 21.30.

 

Vill du vara med och smaka och se när Årets Viltkock utses, boka in dig på https://eriksberg.se/. Antalet platser är begränsat.


 

relaterat

7-Elevens S-semla
Bakverk

7-Elevens S-semla med sötsyrligt

I år presenterar 7-Eleven en helt ny semla toppad med ett surt S-märke. Årets smak är en oväntad kombination och för tankarna tillbaka till 90-talet med sötsyrligt godis.

32169029-glass-of-ice-lemon-tea

Te i mocktails och cocktails

Tekompaniet besökte Sri Lanka och Dilmah School of tea för att uppleva te på plats i Ceylon-teets land. Deltagarna kom hem med en rad nya

Semla+Mattrender+2020

Sveriges bästa semlor utsedda

Stigs Konditori i Gullringen vann för tredje året i rad Arlas semmeltävling om vem som gör den bästa semlan i landet. Vinnarreceptet förblir dock en

scrabble-tiles-in-blue-ceramic-plate-2377164

Ökat intresse för vegetarisk skolmat

En stor majoritet av Sveriges kommuner arbetar medvetet med att erbjuda växtbaserade alternativ i skolmaten och intresset bland skoleleverna ökar. Klimatpåverkan är det starkaste motivet

3.Anton+Kardell+Årets+Unga+Kock+SK+Mat+Mattrender+2020

Han är Årets Unga Kock 2020

Anton Kardell från Göteborg vann tävlingen Årets Unga Kock 2020 på Stockholms Hotell & Restaurangskola. Anton går nu vidare till världsfinalen i Paris i september. Årets

annons

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

  • Skny Btch

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.