annons

20190116-FURUVIK2

Furuvik Havskrogs nya köksmästare

Jonas Dahlbom, flerfaldigt prisbelönad kock med engagemang i svenska satsningen i Bocuse d’Or samt Årets Kock, startade upp Furuvik Havskrog i maj 2018. Under hela förra året har han format krogens matupplevelse med inriktning på klassiska fisk- och skaldjursrätter.

Nu har det blivit dags för honom att lämna över ansvaret för krogen i andra trygga kockhänder. Den som kommer att axla rollen som köksmästare i framtiden är ingen mindre än Linus Isaksson. Linus är en Kalmarfödd SM-vinnare i Grill & BBQ som jobbat 15 år som kock, bland annat på 5-stjärniga hotell i både Sverige och Norge. Linus har funnits med som souschef och varit Jonas Dahlboms högra hand i köket på Furuvik Havskrog ända sedan starten och har även haft ansvaret som köksmästare hösten 2018. Jonas Dahlbom kommer i framtiden att fortsätta sitt uppdrag som kreativ kulinarisk ledare på Gröna Lund, och finns alltså kvar i koncernen Parks and Resorts som även äger Furuvik.

– Vi har skapat en fantastisk restaurang på en fantastisk plats. Det känns otroligt tryggt och spännande att få lämna över ansvaret till Linus Isaksson. Jag ser fram emot att följa Furuvik Havskrogs utveckling in i framtiden, säger Jonas Dahlbom.

– Tillsammans med mina kollegor i köket ser jag fram emot att få fortsätta utveckla Furuvik Havskrog efter Jonas. Det blir en härlig utmaning och jag är redo, säger Linus Isaksson, ny köksmästare på Furuvik Havskrog.

 

Vi på redaktionen ser fram emot en inbjudan! 

Furuvik Havskrog (öppnas i nytt fönster)

relaterat

7-Elevens S-semla
Bakverk

7-Elevens S-semla med sötsyrligt

I år presenterar 7-Eleven en helt ny semla toppad med ett surt S-märke. Årets smak är en oväntad kombination och för tankarna tillbaka till 90-talet med sötsyrligt godis.

32169029-glass-of-ice-lemon-tea

Te i mocktails och cocktails

Tekompaniet besökte Sri Lanka och Dilmah School of tea för att uppleva te på plats i Ceylon-teets land. Deltagarna kom hem med en rad nya

Semla+Mattrender+2020

Sveriges bästa semlor utsedda

Stigs Konditori i Gullringen vann för tredje året i rad Arlas semmeltävling om vem som gör den bästa semlan i landet. Vinnarreceptet förblir dock en

scrabble-tiles-in-blue-ceramic-plate-2377164

Ökat intresse för vegetarisk skolmat

En stor majoritet av Sveriges kommuner arbetar medvetet med att erbjuda växtbaserade alternativ i skolmaten och intresset bland skoleleverna ökar. Klimatpåverkan är det starkaste motivet

annons

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

  • Skny Btch

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.