På kocken och krögaren Johan Jureskogs nya snabbmatsrestaurang har exklusiva drycker till burgarna blivit en succé. Under specialkvällar säljer Jureskogs till och med fler champagneflaskor än de flesta finkrogarna i landet.
I mars i år öppnade Johan Jureskog sin första hamburgerrestaurang i Stockholm som nu ska växa till en snabbmatskedja i hela landet. Den andra öppningen sker redan i oktober på Sveavägen 47. Till skillnad från andra snabbmatsställen satsar Jureskogs på en omfattande dryckeslista med allt från läskedrycker och eget öl till magnumbuteljer, årgångschampagne och exklusiv cognac.
– Eftersom burgare är bland det godaste som finns vill vi även kunna servera den godaste drycken till, säger kocken och krögaren Johan Jureskog. Oftast är det en iskall Pepsi men det kan också vara en halvflaska av toppvinet Harlan Estate från USA. Den kostar sju tusen hos oss och passar perfekt till en Jureskogs Deals med cheeseburgare, dip och pommes för under hundringen.
Filosofin på Jureskogs är att hålla låga marginaler på exklusiva viner för att göra dem mer tillgängliga. För att fler ska upptäcka hur bra just champagne passar till burgare har Jureskogs skapat specialkvällar med namnet Burgers & Bollinger. Då serveras en stor del av champagnesortimentet på glas till ett extra lågt pris.
– Att se gäster äta våra hamburgare med händerna samtidigt som de dricker Bollinger R.D. från 2002 känns fantastiskt säger Johan Jureskog. Det är en unik champagne som bara tillverkas i några tusen flaskor under vissa år. Totalt går det över 60 flaskor äkta bubbel i alla prisklasser när vi kör våra specialkvällar.
Johan Jureskog föredrar personligen just Bollinger till hamburgare eftersom deras champagne lagras på ekfat. Det ger en maskulinitet till champagnen som tillsammans med den höga syran matchar både smakrika och feta burgare.