annons

Samisk matrajd besoker Stockholm

Samisk matrajd besöker Stockholm

Missa inte ”Jorri – Den rullande matrajden” utanför Nordiska museet i Stockholm

 

När:  Lördag den 15:e september kl. 11.00 – 16.00  gör vår Foodtruck sitt första stopp. Vi bjuder på smakprov ur det samiska köket och berättar om ”Jorri biebmoráidu – den rullande matrajden” utanför Nordiska museet, Djurgårdsvägen 6 – 16.

 

–       Intresset för samisk mat är större än någonsin. Det här är en fortsättning på tidigare satsningar, nu tar vi oss ut till de små mathantverkarna för att bokstavligt talat sätta händerna i grytan tillsammans, säger Anneli Jonsson, ordförande för branschorganisationen Slow Food Sápmi.

Ur lördagens program: Tre rätter med rötter i Sápmi
Kl. 11.00, 13.00 och 15.00. Lär känna samisk kultur genom dina sinnen. Marja Thomasson-Ek, Renprodukter i Sollentuna, tar dig med på en smakresa. Gratis och begränsat antal platser.Även ”Den samiska kocken” Kristoffer Åström är på plats tillsammans med Anneli Jonsson, ordförande Slow Food Sápmi och Ellacarin Blind, Svenska samernas riksförbund.

 Turné 2019
Under mars månad turnerar foodtrucken i Sápmi, vi bygger nätverk, genomför workshops och tillagar rätter med våra samiska kockar. Sensus studieförbund spelar in föreläsningar som sedan finns på webben. Vi vill öka intresset för småskalig förädling av samisk mat.

 

relaterat

7-Elevens S-semla
Bakverk

7-Elevens S-semla med sötsyrligt

I år presenterar 7-Eleven en helt ny semla toppad med ett surt S-märke. Årets smak är en oväntad kombination och för tankarna tillbaka till 90-talet med sötsyrligt godis.

32169029-glass-of-ice-lemon-tea

Te i mocktails och cocktails

Tekompaniet besökte Sri Lanka och Dilmah School of tea för att uppleva te på plats i Ceylon-teets land. Deltagarna kom hem med en rad nya

Semla+Mattrender+2020

Sveriges bästa semlor utsedda

Stigs Konditori i Gullringen vann för tredje året i rad Arlas semmeltävling om vem som gör den bästa semlan i landet. Vinnarreceptet förblir dock en

scrabble-tiles-in-blue-ceramic-plate-2377164

Ökat intresse för vegetarisk skolmat

En stor majoritet av Sveriges kommuner arbetar medvetet med att erbjuda växtbaserade alternativ i skolmaten och intresset bland skoleleverna ökar. Klimatpåverkan är det starkaste motivet

3.Anton+Kardell+Årets+Unga+Kock+SK+Mat+Mattrender+2020

Han är Årets Unga Kock 2020

Anton Kardell från Göteborg vann tävlingen Årets Unga Kock 2020 på Stockholms Hotell & Restaurangskola. Anton går nu vidare till världsfinalen i Paris i september. Årets

annons

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

  • Skny Btch

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.