annons

Nytt ekologiskt premiumvin från Alain Jaume – en blivande klassiker?

Den 10 augusti lanseras Côtes du Rhône Grand Veneur Organic Réserve på Systembolaget; ett ekocertifierat klassiskt Rhônevin som passar utmärkt till smakrika kötträtter, mustiga grytor, charkuterier och vällagrade ostar.

– Tiden är mogen för ett ekologiskt alternativ från det högt ansedda varumärket Alain Jaume, som dessutom är prisvärt och tillverkat helt utan animaliska tillsatser. Det finns en efterfrågan på smakrika viner från den ekomedvetna konsumenten och vinmakarens tidigare lanseringar har tagits emot mycket väl. Alain Jaume är välkänd för sina Châteauneuf du Pape-viner som tillsammans med ett flertal av producentens viner har blivit toppklassade av vinkritikern Robert Parker, berättar Malin Lindberg, brand manager på Hermansson & Co.

Côtes du Rhône-vinets intensiva och komplexa aromer domineras av färska bär: skogshallon, björnbär och svarta vinbär samt färska örter. Den fruktiga och kryddiga smaken är medelfyllig samt välstrukturerad med silkeslena tanniner. Långt elegant avslut med inslag av sötlakrits och peppar.

relaterat

7-Elevens S-semla
Bakverk

7-Elevens S-semla med sötsyrligt

I år presenterar 7-Eleven en helt ny semla toppad med ett surt S-märke. Årets smak är en oväntad kombination och för tankarna tillbaka till 90-talet med sötsyrligt godis.

Te i mocktails och cocktails

Tekompaniet besökte Sri Lanka och Dilmah School of tea för att uppleva te på plats i Ceylon-teets land. Deltagarna kom hem med en rad nya

Sveriges bästa semlor utsedda

Stigs Konditori i Gullringen vann för tredje året i rad Arlas semmeltävling om vem som gör den bästa semlan i landet. Vinnarreceptet förblir dock en

Ökat intresse för vegetarisk skolmat

En stor majoritet av Sveriges kommuner arbetar medvetet med att erbjuda växtbaserade alternativ i skolmaten och intresset bland skoleleverna ökar. Klimatpåverkan är det starkaste motivet

Han är Årets Unga Kock 2020

Anton Kardell från Göteborg vann tävlingen Årets Unga Kock 2020 på Stockholms Hotell & Restaurangskola. Anton går nu vidare till världsfinalen i Paris i september. Årets

Mästerkock blir Lönnebergas ambassadör

Vinnaren av TV4:s program Sveriges mästerkock 2019, Gabriel Jonsson från Visby, är Lönnebergas nye ambassadör. Gabriel ska inspirera konsumenterna med recept och matlagningstips för bland

annons

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

  • Skny Btch

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.