annons

mat wp 1

Skogsglöggen gör comeback årets juldrink med skogskänsla

När Grythyttan relanserar sin skogsglögg sker det med en modern twist. Tillsammans med bartendern och influencern Bella Porcile har de tagit fram årets juldrink en kombination av tradition, hantverk och trendig servering. För restauranger och barer blir det en chans att inspirera gästerna med något nytt vid julbordet.

Glögg är en självklar del av svenska jultraditioner, men konkurrensen om gästens uppmärksamhet ökar för varje år. Många krögare söker därför drycker som både känns förankrade i julen och samtidigt överraskar. Här positionerar sig Grythyttans skogsglögg en produkt med rötter i svensk natur och kryddor, men nu presenterad i en ny kontext.

Att arbeta med glögg i drinkar är inget nytt, men samarbetet med Bella Porcile visar på en tydlig trend: gästerna vill ha något personligt, lekfullt och fotovänligt. I år handlar det om att ta ut glöggen från kaffekoppen och placera den mitt i barens repertoar. Det öppnar för nya serveringssätt och gör att glöggen kan leva längre än bara vid adventsfikat.

 För restauranger, barer och hotell är det här en påminnelse om vikten av att lyfta klassiska smaker på nya sätt. Det kan handla om att skapa signaturdrinkar till julbordet, erbjuda alkoholfritt alternativ med samma känsla eller använda råvaror från naturen för att knyta an till hållbarhet och lokal identitet.

Årets juldrink

Recept framtaget av Bella Porcile

  • 5 cl Grythyttan Skogsglögg
  • 3 cl apelsinlikör
  • 1 cl citronjuice
  • Toppas med mousserande vin
  • Garneras med apelsinzest och lingon

Servera i coupe-glas för en elegant känsla.

 

 Glöggens återkomst i nya former visar på hur starka traditioner kan omvandlas till något relevant även för en yngre och trendmedveten publik. För branschen handlar det om att våga leka med smaker, samarbeta över gränserna och ge gästerna nya anledningar att prata om sin restaurangupplevelse.

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

relaterat

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.