annons

Foto : Pixabay
Foto : Pixabay

8 finfina jordgubbstips

Till midsommar

Jodå, vi kan sitta lugnt i jordgubbsbåten, det kommer att finnas svenska bär till midsommar. Det avslöjar Marcus Söderlind, ordförande i LRF Trädgård, som också berättar att odlarnas odlingsmetoder har förbättratsavsevärt vilket gör att vi har tillgång till svenska jordgubbar långt efter midsommar.

Här listar vi 8 jordgubbstips!

  1. Ät jordgubbarna så färska som möjligt, gärna samma dag.
  2. Rumstempererade jordgubbar smakar allra bäst, ta därför utdem från kylen i god tid innan de ska ätas.
  3. Satsa på svenska jordgubbar eftersom importerade bärsaknar sötman och aromen som våra svenskodlade har, de måste ju plockas några dagar tidigare.
  4. Svenska bär behöver bara sköljas om det är jord på dem.
  5. Osnoppade jordgubbar håller längre. Om du ska äta dinagubbar dagen efter håller de bäst i kylskåpet, rensa dem inte i förväg utan vänta tills det är dags att äta dem.
  6. Har du jordgubbar över som ser lite tråkiga ut, skiva ner dem ien sallad eller mosa dem med lite socker till glassen.
  7. Frys in överblivna jordgubbar och använd som kallasmaksättare i sommardrinken.
  8. Sväng ihop en supergod jordgubbsefterrätt så här: Blanda 1,5 liter vaniljglass med en burk Mascarponeost, ca 250 g på ettstort fat och toppa med färska jordgubbar.
Foto : Pixabay

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

relaterat

5 mat wp

Chardonnay rose gör historisk comeback i Champagne

När klimatförändringarna förändrar vinodlingen i Europa söker producenter nya vägar framåt. I Champagne återvänder nu en nästan bortglömd klassiker chardonnay rose som officiellt godkänts av Comité Champagne efter

mt 20
Bella Porcile

En nordisk jul i glaset

Skog, kryddor och hantverk präglar årets dryckestrender. Från de klassiskt söta och varma smakerna rör sig trenden mot det jordnära och balanserade där naturen och

Cocktailglas med Monterita – vinnardrink med Amaro Montenegro och tequila
DRINKTIPSET

Monterita

– italiensk bitter möter mexikansk hetta

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.