annons

20190121-FATTIGASTE

5 st handfasta tipsÅrets fattigaste vecka är här. Men det finns sätt att leva gott fram till den efterlängtade januarilönen.

Passa på att frosta av frysen och laga mat på det du glömt att du köpt. Det minskar matsvinnet samtidigt som du sparar pengar, säger Karl Andersson, vd för nätbutiken Matsmart.

En tidig decemberlön, stora utgifter för julklappar och nya års- eller terminsavgifter som ska betalas, det är några anledningar till att många har en ansträngd privatekonomi just nu.

– Nu börjar årets fattigaste vecka. Men man kan komma långt på det som redan finns hemma i skåpen. Att ta hand om den mat man redan köpt sparar både pengar och minskar matsvinnet, säger Karl Andersson, vd för Matsmart.

Lite uppfinningsrikedom kan dessutom ge oväntad guldkant i tillvaron. Vi på Matsmart har tagit fram fem tips som gör att du både sparar pengar – och lever gott fram till den 25 januari.

5 tips för att överleva årets fattigaste vecka

1. Öppna kylskåpet och skafferiet
Du har förmodligen mer mat hemma än du vet om. Dessutom är det ofta kul och utmanande att fundera ut nya rätter av det som redan finns hemma. Bonus – det kostar inte en krona.

2.Gör lunchlåda
Det finns få sätt att spara pengar som är effektivare än att ha med sig en lunchlåda till jobbet. Dessutom är det ofta nyttigare och tidsbesparande.

3. Gratis motion
Om vädret och avståndet tillåter – ta cykeln eller promenera till jobbet. Gratis motion, noll utgifter och betydligt bättre för miljön jämfört med andra transportmedel.

4. Underhållning for free!
Det finns inget gratis här i livet, sägs det ju. Men det finns gratisaktiviteter i hela landet, som passar såväl unga som gamla. Kolla in din kommuns hemsida, där brukar det finnas gott om tips!

5. Dryga ut kassan!
Behöver du ändå dryga ut kassan? Sälj sådant som du inte behöver på exempelvis Sellpy, Blocket eller Tradera. Där finns snabba pengar att tjäna. 

relaterat

7-Elevens S-semla
Bakverk

7-Elevens S-semla med sötsyrligt

I år presenterar 7-Eleven en helt ny semla toppad med ett surt S-märke. Årets smak är en oväntad kombination och för tankarna tillbaka till 90-talet med sötsyrligt godis.

32169029-glass-of-ice-lemon-tea

Te i mocktails och cocktails

Tekompaniet besökte Sri Lanka och Dilmah School of tea för att uppleva te på plats i Ceylon-teets land. Deltagarna kom hem med en rad nya

Semla+Mattrender+2020

Sveriges bästa semlor utsedda

Stigs Konditori i Gullringen vann för tredje året i rad Arlas semmeltävling om vem som gör den bästa semlan i landet. Vinnarreceptet förblir dock en

scrabble-tiles-in-blue-ceramic-plate-2377164

Ökat intresse för vegetarisk skolmat

En stor majoritet av Sveriges kommuner arbetar medvetet med att erbjuda växtbaserade alternativ i skolmaten och intresset bland skoleleverna ökar. Klimatpåverkan är det starkaste motivet

3.Anton+Kardell+Årets+Unga+Kock+SK+Mat+Mattrender+2020

Han är Årets Unga Kock 2020

Anton Kardell från Göteborg vann tävlingen Årets Unga Kock 2020 på Stockholms Hotell & Restaurangskola. Anton går nu vidare till världsfinalen i Paris i september. Årets

Gabriel Jonsson LoRes

Mästerkock blir Lönnebergas ambassadör

Vinnaren av TV4:s program Sveriges mästerkock 2019, Gabriel Jonsson från Visby, är Lönnebergas nye ambassadör. Gabriel ska inspirera konsumenterna med recept och matlagningstips för bland

annons

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

  • Skny Btch

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.