OLW rivstartar det nya året med att lansera tre nyheter
Foto: OLW

2022 inleds med ny hetta på snackshyllan

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

annons

Nu lanseras årets första snacksnyheter från OLW – cheez doodles Deluxe Pecorino, Linschips Hickory Mayo och potatischipset Vegan Sourcream & Onion Chili Tingle.

OLW:s snacksnyheter är redo att charma det svenska folket. OLW cheez doodles Deluxe Pecorino är lyxiga, små ostbågar med äkta pecorino romano-ost. Den delikata bågen är mindre än cheez doodles original och är något ljusare till färgen. Det här är en riktig lyxostbåge!

– Detta är en spännande lansering för oss och vi ser fram emot att se hur cheez doodles® Deluxe Pecorino tas emot. Smaken har fått fantastiska testresultat i externa smaktest – och bygger också på en trendande ostsort som konsumenter efterfrågar. Det är en riktigt god liten ostbåge med perfekt fras som sätter extra guldkant på vilken bjudning som helst, säger Malou Yeung Kadir, marknadschef på OLW.

Sourcream & Onion är den absolut mest sålda smaken inom potatischips. Äntligen kommer den i en vegansk variant – med en twist. OLW Vegan Sourcream & Onion Chili Tingle har den klassiska Sourcream & Onion-smaken, med sin krämighet och lockande löktoner, gift med en mild not av chili, som bidrar med hetta och fyllighet.

OLW:s linschipsfamilj får tillökning när OLW Linschips Hickory Mayo ser dagens ljus. Produkten har en krämig, god smak av lätt rökig majonnäs, paprika och chili som bidrar med en mild hetta och sötma. Chipsen innehåller hela 13 % protein och 40 % mindre fett än standardchips. Även denna nyhet är helt vegansk.

Nyheterna finns i din livsmedelsbutik från och med vecka 3. Alla tre kommer i en miljövänligare påse, märkt ISCC, med 50 % mindre CO2-utsläpp från plasten.*

* Tillsammans med OLW:s förpackningsleverantör ersätts fossil plast med biobaserad. Detta via ISCC-certifierad massbalans, motsvarande mängden plast i varje påse. Det leder till 50% mindre CO2-utsläpp från plasten i varje förpackning.

relaterat

Coca-Cola lanserar två nya smaker
läsk

Coca-Cola lanserar två nya smaker

Coca-Cola rivstartar året genom att lansera inte en – utan två nya smaker. Det är inga mindre än Coca-Cola Zero Sugar Lime och Coca-Cola Zero Sugar Koffeinfri.

Guinness 0.0 – en Guinness med allt utom alkohol
Öl

Guinness 0.0 – en stout utan alkohol

Med start 2022 lanseras Sveriges första alkoholfria stout i klassisk stil. Den börjar säljas i matbutiker under januari för att därefter lanseras på Systembolaget 1 februari 2022.

HelloFresh recept för en grönare jul
julmat

Recept för en grönare jul

För att uppmana svenskarna till att ta vara på julens rester har HelloFresh skapat fem goda recept baserade på resterna från julbordet – för att minska på julens matsvinn, och samtidigt skapa nya smaksensationer.

Helena Lyth inspirerar till amerikanskt julbak med Fireball
Matlagning

Inspirerar till amerikanskt julbak med Fireball

Julen står för dörren och så även julbaket och vinterdesserter. Inför årets högtid bjuder matprofilen Helena Lyth på ett recept med Fireballstekta äpplen serverade till glass och havrekakor.

Stjärnkockar skapar pralin med Brugal 1888
Konfekt

Stjärnkockar skapar pralin med karibisk rom

Thomas Sjögren, Oskar Samuelsson och Conrad Tyrsén har teamat upp och har tillsammans med Brugal 1888 tagit fram en unik chokladpralin, speciellt framtagen för att passa ihop med drycken.

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

Nyhetsbrev

Ta del av nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.