KOL.&.COCKTAILS.Mattrender.2019

2019:s Restaurang i Helsingborg

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

annons






KOL & Cocktails ”Årets Restaurang” i Helsingborg

Vid galan ”City Awards” som arrangerades av Helsingborg City under onsdagskvällen utsågs KOL & Cocktails till ”Årets Restaurang” i Helsingborg. De 3 finalisterna utses genom en öppen omröstning, där alla har möjlighet att lägga sin röst, och av finalisterna utses därefter en vinnare av en jury bestående av ett antal noggrant utvalda representanter. Med juryns motivering ”KOL & Cocktails välkomnar besökaren till en atmosfär som är genomtänkt där den röda tråden genomsyrar inredning, mat, dryck och den världsklassiga servicen. Besökaren ges en helhetsupplevelse för alla sinnen och vi har redan ett par favoriter på menyn. KOL & Cocktails utmanar sig själva genom att testa nya koncept och bjuder besökarna på spännande upplevelser med mat och cocktails i fokus” lämnades priset över till delägaren Michael Fogelqvist som tillsammans med Patrick Jakobsson och Mattias Tornblad står bakom KOL & Cocktails.

KOL & Cocktails har sedan man öppnade 2015 snabbt blivit en favorit inte bara hos helsingborgborgarna utan även hos mer långväga gäster och utnämningen till ”Årets Restaurang” är ännu ett erkännande på att konceptet tagits väl emot och fortsätter att leverera en högklassig upplevelse.

– Vårt fokus på att ge våra gäster en helhetsupplevelse med lika mycket fokus på mat & dryck som service, inredning och musik har visat sig vara lyckat ända sedan starten och givetvis är det jättekul att få detta pris när det nu delas ut för första gången säger Michael Fogelqvist. Att det både är en omröstning hos allmänheten och därefter en sakkunnig jury som ligger till grund för utmärkelsen är extra kul fortsätter han.

KOL & Cocktails finns sedan 2017 även i Malmö och utsågs även där till ”Årets Restaurang” redan under sitt första år.

– Målsättningen  i både Helsingborg och Malmö är att skapa en naturlig mötesplats för alla som vill äta och dricka gott i en trevlig atmosfär, där alla oavsett ålder ska känna sig bekväma. Nyckeln är att skapa en mix av människor i olika åldrar där alla känner sig välkomna, och att sen lyckas behålla den mixen över tid berättar Michael Fogelqvist.

Självklart blir det nu en ännu större utmaning att motsvara de högre förväntningar som detta pris innebär men samtidigt känner vi oss trygga i vårt koncept och inte minst i vår fantastiska personal som faktiskt är dom som ser till att KOL & Cocktails blir så bra som vi vill att det ska vara. Och detta är ett bevis på vilket enormt bra jobb dom gör och det ska dom ha all ”cred” för, avslutar Michael.

relaterat

32169029-glass-of-ice-lemon-tea

Te i mocktails och cocktails

Tekompaniet besökte Sri Lanka och Dilmah School of tea för att uppleva te på plats i Ceylon-teets land. Deltagarna kom hem med en rad nya

Semla+Mattrender+2020

Sveriges bästa semlor utsedda

Stigs Konditori i Gullringen vann för tredje året i rad Arlas semmeltävling om vem som gör den bästa semlan i landet. Vinnarreceptet förblir dock en

scrabble-tiles-in-blue-ceramic-plate-2377164

Ökat intresse för vegetarisk skolmat

En stor majoritet av Sveriges kommuner arbetar medvetet med att erbjuda växtbaserade alternativ i skolmaten och intresset bland skoleleverna ökar. Klimatpåverkan är det starkaste motivet

3.Anton+Kardell+Årets+Unga+Kock+SK+Mat+Mattrender+2020

Han är Årets Unga Kock 2020

Anton Kardell från Göteborg vann tävlingen Årets Unga Kock 2020 på Stockholms Hotell & Restaurangskola. Anton går nu vidare till världsfinalen i Paris i september. Årets

Gabriel Jonsson LoRes

Mästerkock blir Lönnebergas ambassadör

Vinnaren av TV4:s program Sveriges mästerkock 2019, Gabriel Jonsson från Visby, är Lönnebergas nye ambassadör. Gabriel ska inspirera konsumenterna med recept och matlagningstips för bland

curtbergfors

Världens största matpris

Nu öppnar nomineringen till The Food Planet Prize, som blir världens största pris på matområdet. Priset, instiftat av Curt Bergfors foundation, ska belöna initiativ för

grönsaker+mattrender+2020

Förvarar du dina grönsaker rätt?

Gurkan ska inte ligga i kylen! De flesta svenskar vill agera klimatsmart, men en ny Sifo-undersökning visar att hälften av befolkningen förvarar sina frukter och

Orkla+felix+stopp

Orkla återkallar soppa

Orkla foods Sverige återkallar en soppa, företagets Veggie Goulash sedan ett antal förpackningar fått spår av mjölk vid tillagningen och innehållet då inte stämmer med

26543941-wheatgrass-shot-juice-from-wheat-grass-trend-of-health

Så äter vi klimatsmart år 2030

Vi kommer att äta allt mer klimatsmart under de närmaste 10 åren. Nya växtbaserade proteinkällor och mindre svinn i matlagningen är framtiden. Här är några

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons














annons








Nyhetsbrev

Ta del av nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.