20190121-VINAMBASSADÖR

”Årets Svenska Vinambassadör 2018” tilldelas Mikael Mölstad

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

annons

Swedish Tonic

Vingården i Klagshamn har sedan 2015 delat ut priset ”Årets svenska vinambassadör” till den eller de som under året visat ett engagemang utöver det vanliga att sprida kännedom om svenskt vin.

Årets utmärkelse tilldelas Mikael Mölstad på St Vincents-dagen, 22 januari med motiveringen:

”Allt eftersom fler svenska viner ser dagens ljus har Mikael, som en sann ambassadör, med outsinlig entusiasm samt genom sin unika position i diverse medier-vinskribent i Svenska Dagbladet, Redaktör på Allt om Vin, grundare till restaurangguiden White Guide och chefredaktör på nyhetsbrevet WOW-News och författare till den svenska vinbibeln ”En värld av vin”- både inspirerat den svenska vinnäringen i sitt arbete och spridit budskapet om svenska viner till vinkonsumenterna”

Tidigare pristagare:

2015 – Mattias Säfwenberg – Sommelier på Aludden Providôre, Lerum

2016 – Victor Fuentes – Delägare och sommelier på Sinti, Göteborg

2017 – Delades priset mellan Sveneric Svensson – Författare. Ordförande i föreningen Svenskt vin och Carina Olofsson Gavelin – Sommelier, Researrangör och rådgivareNotis-

Mikael Mölstad har tidigare fått utmärkelser som Vinakademiens Stora pris 1999, Årets Vinprofil av Munskänkarna 2003, Årets Näsa på Vin och Sprithistoriska Museet 2005, Gastronomiska Akademiens Guldpenna 2014 och nu Årets Svenska Vinambassadör 2018

relaterat

Nätförsäljningen av alkoholfri öl slår rekord
Alkoholfritt

Nätförsäljningen av alkoholfri öl slår rekord

Alkoholfria drycker har blivit allt mer populärt i Sverige de senaste åren, särskilt alkoholfri öl. Nu visar färsk statistik att försäljningen av alkoholfri öl på nätet har slagit rekord i coronatider.

Världens bästa bar finns i London
Utmärkelser

Världens bästa bar finns i London

Den 5 november direktsändes prisutdelningen, där över 500 internationella personer med insyn i branschen har röstat fram världens 50 bästa barer.

Rekrytering

Han ska stärka organisationen i Norden

The Livekindly collective, som nyligen förvärvade det svenska varumärket Oumph!, anställer nu Kieran Youngman som General Manager för den nordiska marknaden.

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

Nyhetsbrev

Ta del av nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.