20190121-VINAMBASSADÖR

”Årets Svenska Vinambassadör 2018” tilldelas Mikael Mölstad

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

annons


Vingården i Klagshamn har sedan 2015 delat ut priset ”Årets svenska vinambassadör” till den eller de som under året visat ett engagemang utöver det vanliga att sprida kännedom om svenskt vin.

Årets utmärkelse tilldelas Mikael Mölstad på St Vincents-dagen, 22 januari med motiveringen:

”Allt eftersom fler svenska viner ser dagens ljus har Mikael, som en sann ambassadör, med outsinlig entusiasm samt genom sin unika position i diverse medier-vinskribent i Svenska Dagbladet, Redaktör på Allt om Vin, grundare till restaurangguiden White Guide och chefredaktör på nyhetsbrevet WOW-News och författare till den svenska vinbibeln ”En värld av vin”- både inspirerat den svenska vinnäringen i sitt arbete och spridit budskapet om svenska viner till vinkonsumenterna”

Tidigare pristagare:

2015 – Mattias Säfwenberg – Sommelier på Aludden Providôre, Lerum

2016 – Victor Fuentes – Delägare och sommelier på Sinti, Göteborg

2017 – Delades priset mellan Sveneric Svensson – Författare. Ordförande i föreningen Svenskt vin och Carina Olofsson Gavelin – Sommelier, Researrangör och rådgivareNotis-

Mikael Mölstad har tidigare fått utmärkelser som Vinakademiens Stora pris 1999, Årets Vinprofil av Munskänkarna 2003, Årets Näsa på Vin och Sprithistoriska Museet 2005, Gastronomiska Akademiens Guldpenna 2014 och nu Årets Svenska Vinambassadör 2018

relaterat

Årets Kock 2020 blir ett digitalt event under flera dagar med final 17 september
Utmärkelser

Årets Kock livesänds via TV4-Gruppen

Finalen i Årets Kock, där 8 kockar gör upp om titeln Årets Kock 2020 hålls den 17 september och blir som tidigare kommunicerat ett digitalt event i år.

Nya krögare tar över med eld och rök
Restaurang

Nya krögare tar över med eld och rök

När nya fjälldestinationen nu går mot sin andra säsong är det med nya smaker. Nu är det klart att krögartrion David Gard, Daniel Karlström och Albin Roos Hansson kommer att ta över anläggningens restaurang.

Risenta fyller 80 år – och relanseras
Hållbart

Varumärket fyller 80 år – och relanseras

Året är 1940. Andra världskriget rasar och i Sverige råder matbrist. Då bestämmer sig entreprenören Uno Grindby för att börja importera ris till den hungriga befolkningen.

Svenskarna firar med riesling i augusti
Event

Svenskarna firar med riesling i augusti

Sista veckan i augusti kommer restauranger och vinbarer att återigen korka upp sina bästa rieslingviner för att hylla den ljusgröna druvan under årets Riesling Week.

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons  • Firedropsannons
Nyhetsbrev

Ta del av nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.