Nu kommer en älskad ostbåge i en vegansk version
Foto: Orkla

Nu kommer en älskad ostbåge i en vegansk version

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

annons

Nu kommer ett av Sveriges mest älskade snacks, OLWs cheez doodles, också i en vegansk variant. Den växtbaserade trenden är fortsatt stark, även inom snacks.

Den veganska trenden är fortsatt stark och Orkla har under de senaste åren satsat på veganska och vegetariska produkter, både inom befintliga och nya varumärken. Allt fler konsumenter gör medvetna val när de handlar. Och allt fler svenskar, framförallt i den yngre målgruppen, väljer att äta växtbaserat av olika anledningar. Men när det kommer till snacks är det trots allt smaken som är allra viktigast.

OLW cheez doodles Vegan är en vegansk cheez doodle i OLW cheez-familjen och finns i butik från och med vecka 33. Produkten är spröda majsbågar med smak av mild cheddarost. Helt veganska och utan ost – men ändå ostiga.

– Vi lägger stor vikt vid smak och njutningsupplevelsen när vi tar fram nya produkter. Vi gjorde den första cheez doodlen redan 1968, så vi har lång erfarenhet av produktutveckling. När gäller snacks är det smaken som är viktigast och genom ett noggrant val av kryddor och smakkombinationer har vi lyckats skapa en helt vegansk båge med ostsmak. Den milda cheddarsmaken är perfekt, säger Malou Yeung Kadir, marknadschef på OLW.

– Vi har nyligen lanserat en ny vegansk smakvariant på linschips med smak av ost och jalapeño som har fått ett fantastiskt bemötande från konsumenter. Men det vi fått allra flest önskemål om genom åren är en vegansk cheez doodle, så jag är väldigt glad över att kunna presentera en växtbaserad variant av vår storsäljare, säger Malou Yeung Kadir, marknadschef på OLW.

Stark tillväxt
Veganska snacks är ett segment med stark tillväxt. Bara det senaste året har OLW presenterat flera nyheter inom det veganska snackssegmentet, exempelvis Veganska Linschips och bönbollar i flera olika smakvarianter.

relaterat

Nu släpps sommarens drink
Cocktails

Nu släpps sommarens drink

Den 21 juli 2021 släpper Stockholms Bränneri sin Negroni Rosa, sommarens tolkning av den klassiska drinken Negroni.

Öl ska rädda haven från skräp
Öl

Öl ska rädda haven från skräp

Det nya ölmärket Ocean Beer tar upp kampen mot skräpet i haven genom att använda vinsten till att rensa bort plast och återställa haven. Den redan flerfaldigt prisbelönta ölen har på kort tid introducerats i Spanien, Portugal och Storbritannien och nu står Sverige på tur.

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

Nyhetsbrev

Ta del av nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.