annons

Foto: Pressbild, Agitator
Foto: Pressbild, Agitator

Svenska Agitator lanserar

Sin första Blended Whisky

Sedan lanseringen i höstas har Agitator med succé lanserat flera Single Malt Whiskies från destilleriet i Arboga. Nu kommer deras största satsning hittills, Agitator Blended Whisky, som blir den förstasvensktillverkade Blend som får ta plats i Systembolagets fasta sortiment sedan 70-talet.

Agitator fortsätter att utmana de traditionella whiskydestillerierna med sina experimentella och unika produktionsmetoder. Maltwhiskyn iAgitators Blend är tillverkad med destilleriets okonventionella vakuumdestillering vilket innebär en långsam kokning på lägre temperatur, vilket ger en fylligare och

mjukare smakprofil. Den har lagrats på fat av ny amerikansk ek,kastanjefat och fat som tidigare innehållit sherry och bourbon, och blandats med grainwhisky som lagrats på bourbonfat och fat av ny amerikansk ek.

Resultatet blir en Blended Whisky med balanserad smak av malt,vaniljfudge och karamelliserat socker med dofter av exotisk frukt, smörkola samt apelsinblommor.

  • Vår vision var att ta fram en prisvärd svensk Blend som inte tummar på kvalitén. I tillverkningsprocessen har jag fått laborera med blandningar av sädesslag och lagringsfat som ger en mängd spännande smak- och doftsensationer som man inte får på samma sätt i en Single Malt, sägerOskar Bruno, destillerichef på Agitator.
Oskar Bruno, Destillerichef | Foto Agitator

Nytänkande med kundens upplevelse i centrum är Agitators ledstjärna. Med den sensoriska upplevelsen i fokus använder man experimentella och okonventionella destilleringsprocesser som utmanar de traditionella whiskydestillerierna. Trots sina höga krav vill de kunna erbjuda produkterför alla med en bred portfölj av smaker av hög kvalitet.

  • Vår framtagna Blended Whisky är tillmötesgående och tillgänglig i sinprofil. Den är varken för rökig eller elegant vilket gör den perfekt för både inbitna whiskyentusiaster och nyfrälsta konsumenter, fortsätter Oskar.

Agitator Blended Whisky har tappats på flaska vid 40% och släpps den 1juni i Systembolagets fasta sortiment i ca 250 butiker med artikelnummer 405.

Priset är 289 kr för 70 cl.

relaterat

annons

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

  • Skny Btch

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.