annons

adad521b758d21be_org

Vit box från Mulderbosch – nu ännu schysstare

Sydafrikanska Mulderbosch Vineyards är sedan länge välbekant för den svenska vinkonsumenten. Nu är det nypremiär för deras vita box där hållbarhet står i fokus och dessutom till ett lägre pris än tidigare. Den nya årgången bjuder på ett friskt och fruktigt vin på nationaldruvan Chenin Blanc som kan njutas med gott samvete. Enkelt att beställa till din närmaste butik.

Mulderbosch har nått stora framgångar i Sverige både med sitt rosévin och med Chenin Blanc på flaska – Steen op Hout. Nu bjuder deras skicklige stjärnvinmakare Henry Kotzé svenskarna på ett vitt boxvin som håller samma höga klass.

Vinet är baserat på Chenin Blanc som är Sydafrikas mest planterade druva för vita viner, i landet kallas den också för Steen. Det är lätt att förstå populariteten, för den ger ett vin som är friskt, fruktigt och mycket användbart.

Extra njutbart blir det när man vet att vinet är certifierat med både ”Fairtrade” och ”WIETA”, två märkningar som garanterar schyssta villkor i alla avseenden för de anställda och att de arbetar i en säker och hälsosam miljö.

Själva boxen innebär ett steg framåt i hållbarhet då den är bland de första på svenska marknaden med en tappkran i vit plast i stället för svart, vilket gör förpackningen extra återvinningsvänlig.

Ytterligare en glad nyhet är att vi sänkt priset med en tjuga till 229 kronor!

Chenin Blanc-druvorna till Mulderboschs vita box kommer från distriktet Breedekloof i provinsen Western Cape. Där gör de omgivande höga bergen och svala sydvästliga vindarna att druvorna mognar långsamt och blir laddade med maximal smak. Druvorna skördas tidigt på morgonen för att bevara fräschören. Vinet jäser på ståltank och lagras en tid på sin jästfällning vilket ger extra djup och krämighet

ulderbosch Chenin Blanc är ett krispigt, friskt och fruktigt vin som bjuder på druvtypiska toner av citrus, tropiska frukter och gröna äpplen. Smaken är rik och fyllig. Servera som mingelvin eller till rätter av skaldjur, fisk, eller kyckling. Det passar också utmärkt till vegetarisk mat, sallader och till picknick-korgen

Mulderbosch Chenin Blanc BiB finns i Systembolagets beställningssortiment. Be din butik ta hem boxen åt dig utan extra kostnad, eller beställ det på systembolaget.se.

 Prissänkt till 229 kr
 Fairtrade – rättvisemärkt
 Klimatsmartare förpackning
 100% återvinningsbar tappkran
 Välkänd producent

Mulderbosch Chenin Blanc BiB 2021 | 3000 ml | 229 kronor| Nr 76691

relaterat

annons

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

  • Skny Btch

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.