Tonfisk oftast inte hållbar

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

annons

Den tonfisk som säljs på burk i Sverige är i allmänhet dålig ur hållbarhetssynpunkt. Det visar en undersökning som Testfakta gjort av åtta olika varumärken, skriver Dagens Nyheter.
Bara en enda, Abbas tonfisk, fick godkänt enligt Världsnaturfonden WWF:s regler, men även denna innehåller bisfenol A och kvicksilver.
Tonfisk under varumärkena Coop, Eldorado, Ica, Favorit, Pride och Nixe anses ”osäkra ur hållbarhetssynpunkt”; medan den från Callipo ”bör undvikas helt av hållbarhetsskäl” samtidigt som den innehåller bisfenol A och mycket kvicksilver.
 
”Att bara ett märke av åtta får grönt ljus visar hur illa det ligger till. Det är viktigt att fler producenter certifierar sig och driver utvecklingen mot ett mer hållbart fiske, säger Inger Melander, sakkunnig på WWF.

relaterat

Ludwig Tjörnemo är Årets Kock 2020
Utmärkelser

Ludwig Tjörnemo är Årets Kock 2020

Finalen i Årets Kock 2020 avgjordes förra veckan på Annexet i Stockholm. Efter en rafflande final vann Ludwig Tjörnemo och är ny svensk mästare i professionell matlagning.

Hur klimatsmart är vin på PET?
Vin

Hur klimatsmart är vin på PET?

För ett tag sedan genomförde Systembolaget en undersökning kring svenska konsumenters uppfattningar och kunskap kring olika förpackningar. Undersökningen visade att det är få som känner till vilken förpackning som är bäst för miljö och klimat.

Årets Kock 2020 blir ett digitalt event under flera dagar med final 17 september
Utmärkelser

Årets Kock livesänds via TV4-Gruppen

Finalen i Årets Kock, där 8 kockar gör upp om titeln Årets Kock 2020 hålls den 17 september och blir som tidigare kommunicerat ett digitalt event i år.

Nya krögare tar över med eld och rök
Restaurang

Nya krögare tar över med eld och rök

När nya fjälldestinationen nu går mot sin andra säsong är det med nya smaker. Nu är det klart att krögartrion David Gard, Daniel Karlström och Albin Roos Hansson kommer att ta över anläggningens restaurang.

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

annons

Nyhetsbrev

Ta del av nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.