annons

Stöttar barer med Irish Coffee-kit
Foto: William Grant & Sons

Stöttar barer med Irish Coffee-kit

Den irländska whiskeyproducenten donerar Irish Coffee-kit till barer och restauranger så att deras besökare kan göra en perfekt Irish Coffee hemma.

Den irländska whiskeyproducenten donerar Irish Coffee-kit till barer och restauranger så att deras besökare kan göra en perfekt Irish Coffee hemma.

100 procent av intäkterna går till respektive bar eller restaurang. Det lokala initiativet är ett sätt för Tullamore D.E.W. att stötta restaurangbranschen i tider när det behövs som mest.

– Med vår Irish Coffee-påse kan bar- och restaurangbesökare göra en perfekt Irish Coffee hemma och samtidigt stötta en bransch som har det tufft. Vi skänker hemmakiten till barer och restauranger och de får behålla 100 procent av intäkterna. På så sätt kan både vi och besökarna tillsammans stötta några av våra favoritställen, säger Rasmus Harnell, ansvarig för Tullamore D.E.W. på Nigab.

Tullys Irish Coffee-påse innehåller Tully sockermix (80 % brunt farinsocker och 20 % ljust muscovadosocker, Tully kaffemix (kaffe från Pennybridge Roasters i Örebro, speciellt framtaget för perfekt balans), laktosfri grädde, två stycken Irish Coffee-glas från Tullamore D.E.W. samt coasters och finns att köpa på följande ställen:

20hundra5, Sankt Eriksgatan 102, 113 31 Stockholm
Pharmarium, Stortorget 7, 111 29 Stockholm
Häktet/Pandevin, Hornsgatan 82, 118 21 Stockholm
Calle P, Berzelii park 10, 111 47 Stockholm

Receptet på en perfekt Irish Coffee hittar du här.

Historien om Irish Coffee
Den varma kaffedrinken skapades enligt historien vintern 1943 på Shannon Airport (Foynes Port) i Irland av Joseph ”Joe” Sheridan. Sent en vinternatt 1943 lämnar ett passagerarflyg Foynes med destination New York. Efter flera timmar i luften försämras vädret drastiskt över atlanten och kaptenen tvingas vända om för att invänta säkrare förhållanden. Ett Morse-meddelande skickas till Foynes kontrolltorn för att informera flygplatsen om planets återkomst. Joe Sheridan med personal kallas tillbaka till restaurangen för att ta emot de skärrade och frusna passagerarna och erbjuda något varmt och stärkande vid landning.

Joe blev enligt historien inspirerad av de tuffa och kalla väderförhållandena och lät blanda i lite irländsk whiskey tillsammans med kaffet och toppade upp med lättvispad grädde. Den varma kaffedrinken gjorde omedelbar succé och legenden säger att en tystnad lade sig i restaurangen när de trötta och frusna gästerna inmundigade den varma och stärkande drycken. En av passagerarna ska senare ha tackat Joe för det underbara kaffet och frågat om det var så kallat ”Brazillian Coffee?”. Joe svarade då skämtsamt: ”Nej, det är Irish Coffee!” och så var den numera klassiska drinken född.

relaterat

annons

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

  • Skny Btch

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.