Stöttar barer med Irish Coffee-kit
Foto: William Grant & Sons

Stöttar barer med Irish Coffee-kit

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

annons

Den irländska whiskeyproducenten donerar Irish Coffee-kit till barer och restauranger så att deras besökare kan göra en perfekt Irish Coffee hemma.

100 procent av intäkterna går till respektive bar eller restaurang. Det lokala initiativet är ett sätt för Tullamore D.E.W. att stötta restaurangbranschen i tider när det behövs som mest.

– Med vår Irish Coffee-påse kan bar- och restaurangbesökare göra en perfekt Irish Coffee hemma och samtidigt stötta en bransch som har det tufft. Vi skänker hemmakiten till barer och restauranger och de får behålla 100 procent av intäkterna. På så sätt kan både vi och besökarna tillsammans stötta några av våra favoritställen, säger Rasmus Harnell, ansvarig för Tullamore D.E.W. på Nigab.

Tullys Irish Coffee-påse innehåller Tully sockermix (80 % brunt farinsocker och 20 % ljust muscovadosocker, Tully kaffemix (kaffe från Pennybridge Roasters i Örebro, speciellt framtaget för perfekt balans), laktosfri grädde, två stycken Irish Coffee-glas från Tullamore D.E.W. samt coasters och finns att köpa på följande ställen:

20hundra5, Sankt Eriksgatan 102, 113 31 Stockholm
Pharmarium, Stortorget 7, 111 29 Stockholm
Häktet/Pandevin, Hornsgatan 82, 118 21 Stockholm
Calle P, Berzelii park 10, 111 47 Stockholm

Receptet på en perfekt Irish Coffee hittar du här.

Historien om Irish Coffee
Den varma kaffedrinken skapades enligt historien vintern 1943 på Shannon Airport (Foynes Port) i Irland av Joseph ”Joe” Sheridan. Sent en vinternatt 1943 lämnar ett passagerarflyg Foynes med destination New York. Efter flera timmar i luften försämras vädret drastiskt över atlanten och kaptenen tvingas vända om för att invänta säkrare förhållanden. Ett Morse-meddelande skickas till Foynes kontrolltorn för att informera flygplatsen om planets återkomst. Joe Sheridan med personal kallas tillbaka till restaurangen för att ta emot de skärrade och frusna passagerarna och erbjuda något varmt och stärkande vid landning.

Joe blev enligt historien inspirerad av de tuffa och kalla väderförhållandena och lät blanda i lite irländsk whiskey tillsammans med kaffet och toppade upp med lättvispad grädde. Den varma kaffedrinken gjorde omedelbar succé och legenden säger att en tystnad lade sig i restaurangen när de trötta och frusna gästerna inmundigade den varma och stärkande drycken. En av passagerarna ska senare ha tackat Joe för det underbara kaffet och frågat om det var så kallat ”Brazillian Coffee?”. Joe svarade då skämtsamt: ”Nej, det är Irish Coffee!” och så var den numera klassiska drinken född.

relaterat

Nya ICA-Stig avslöjas i slutet på januari
Kampanj

Nya ICA-Stig avslöjas i slutet på januari

Nästa vecka gör Loa Falkman sin sista film i rollen som ICA-Stig. Hans efterträdare avslöjas den 31 januari och varje vecka fram till dess presenteras nya ledtrådar i reklamfilmerna och i ICAs övriga kanaler.

Besök The Hendrick’s Gin Palace tillsammans med facebookgruppen Vi som älskar gin!!
Event

Ginproducenten bjuder in till livesänt event

Under ett livesänt event den 18 december får vi möta ginproducentens Master Distiller och Global Brand Ambassador som tillsammans ger en exklusiv rundtur av destilleriet där tittarna har möjlighet att ställa sina frågor live.

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

Nyhetsbrev

Ta del av nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.