Smörberget byggs upp – igen

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

annons

Mjölkpulver och smör kan få ytterligare stöd för att lagras istället för att säljas, så att inte priset rasar alltför mycket. Det föreslår i alla fall EU-kommissionen, som för fjärde gången sedan 2014 vill förlänga lagringsstödet för varorna, denna gång till september i år.
”Vi vill att våra bönder och mejeriföretag av olika storlekar ska få ett rättvist pris för sitt hårda jobb. Kommissionen kommer att ta alla nödvändiga steg för att säkerställa försörjningen för våra mjölkbönder såväl som hållbarheten i vår lantbrukssektor i sin helhet”, säger EU-kommissionären Phil Hogan enligt bland andra Jordbruksaktuellt.
Redan idag lagras över 30 500 ton skummjölkspulver och nästan 55 000 ton smör inom EU.

relaterat

Hur klimatsmart är vin på PET?
Vin

Hur klimatsmart är vin på PET?

För ett tag sedan genomförde Systembolaget en undersökning kring svenska konsumenters uppfattningar och kunskap kring olika förpackningar. Undersökningen visade att det är få som känner till vilken förpackning som är bäst för miljö och klimat.

Årets Kock 2020 blir ett digitalt event under flera dagar med final 17 september
Utmärkelser

Årets Kock livesänds via TV4-Gruppen

Finalen i Årets Kock, där 8 kockar gör upp om titeln Årets Kock 2020 hålls den 17 september och blir som tidigare kommunicerat ett digitalt event i år.

Nya krögare tar över med eld och rök
Restaurang

Nya krögare tar över med eld och rök

När nya fjälldestinationen nu går mot sin andra säsong är det med nya smaker. Nu är det klart att krögartrion David Gard, Daniel Karlström och Albin Roos Hansson kommer att ta över anläggningens restaurang.

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

annons

Nyhetsbrev

Ta del av nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.