Smörberget byggs upp – igen

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

annons

Swedish Tonic
Mjölkpulver och smör kan få ytterligare stöd för att lagras istället för att säljas, så att inte priset rasar alltför mycket. Det föreslår i alla fall EU-kommissionen, som för fjärde gången sedan 2014 vill förlänga lagringsstödet för varorna, denna gång till september i år.
”Vi vill att våra bönder och mejeriföretag av olika storlekar ska få ett rättvist pris för sitt hårda jobb. Kommissionen kommer att ta alla nödvändiga steg för att säkerställa försörjningen för våra mjölkbönder såväl som hållbarheten i vår lantbrukssektor i sin helhet”, säger EU-kommissionären Phil Hogan enligt bland andra Jordbruksaktuellt.
Redan idag lagras över 30 500 ton skummjölkspulver och nästan 55 000 ton smör inom EU.

relaterat

Filmdags med recept!
Matlagning

Filmdags med recept!

Kan det vara så att du just i detta ögonblick längtar efter en ny säsong av din favoritserie? Här hittar du filmer och serier med tillhörande recept som förhöjer din höststämning.

Eget bubbel efter fyra succélanseringar
Vin

Eget bubbel efter fyra succélanseringar

Sveriges ”vinkungs” vinportfölj säljer så att det knakar och är numera Sveriges mest sålda vinvarumärke. Nu lanseras ett franskt torrt mousserande vin som är producerat på 100% Chardonnay.

Nätförsäljningen av alkoholfri öl slår rekord
Alkoholfritt

Nätförsäljningen av alkoholfri öl slår rekord

Alkoholfria drycker har blivit allt mer populärt i Sverige de senaste åren, särskilt alkoholfri öl. Nu visar färsk statistik att försäljningen av alkoholfri öl på nätet har slagit rekord i coronatider.

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

Nyhetsbrev

Ta del av nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.