Smörberget byggs upp – igen

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

annons

Mjölkpulver och smör kan få ytterligare stöd för att lagras istället för att säljas, så att inte priset rasar alltför mycket. Det föreslår i alla fall EU-kommissionen, som för fjärde gången sedan 2014 vill förlänga lagringsstödet för varorna, denna gång till september i år.
”Vi vill att våra bönder och mejeriföretag av olika storlekar ska få ett rättvist pris för sitt hårda jobb. Kommissionen kommer att ta alla nödvändiga steg för att säkerställa försörjningen för våra mjölkbönder såväl som hållbarheten i vår lantbrukssektor i sin helhet”, säger EU-kommissionären Phil Hogan enligt bland andra Jordbruksaktuellt.
Redan idag lagras över 30 500 ton skummjölkspulver och nästan 55 000 ton smör inom EU.

relaterat

Nytt samtalsforum hos Kålrotsakademien
Matkultur

Nytt samtalsforum hos Kålrotsakademien

”Öppet hus hos Kålrotsakademien” är akademiens nya digitala samtalsforum. Här kommer det att diskuteras allt från krusbär till kor och alla är välkomna att delta i samtalet.

Hammars Tonics offentliggör en serie Limited Edition Tonics – först ut är en co-lab med prisbelönta Klocktornet Destilleri
tonic

En ny serie tonics i begränsad upplaga

Hammars Tonics från det lilla bryggeriet vid norra Vättern släpper en serie tonics i begränsade numrerade upplagor. Tanken med denna serie är att kunna ta ut svängarna, vara lekfulla och kreativa.

Så smaksätter svenskarna sitt kranvatten
Vatten

Så smaksätter svenskarna sitt kranvatten

Saft, grönsaker, frukt eller bär. Alternativen på hur man kan smaksätta sitt kranvatten är flera. Nya siffror från sanitetsleverantören GROHE visar att var fjärde svensk smaksätter sitt dricksvatten.

Årets upplaga av Koskenkorva 7 Botanicals
Vodka

Årets upplaga av Koskenkorva 7 Botanicals

Trenden med växtbaserade smaksatta spritsorter växer sig allt starkare och redan förra året lanserades den första utgåvan av Koskenkorva 7 Botanicals. Tack vare sin popularitet lanseras den även i år men nu i ny skepnad och smak.

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

Nyhetsbrev

Ta del av nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.