Bacardi arrangerar Rum Month i Stockholm
Foto: Raphael Stecksén

Rom i fokus på månadslångt evenemang

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

annons

Från 10 juli och en månad framöver arrangeras ”Rum Month” på ett antal utvalda barer och restauranger.

På ett tjugotal olika restauranger och barer runtom i landet kommer romen att hyllas genom specialframtagna menyer och drinkrecept, där allt från klassiker som Daiquiris till mer moderna romdrinkar frontas.

– Rom är en av de mest mångsidiga spritsorterna och det finns många olika sätt att njuta av den. Därför vill vi hylla den genom samarbeten med tretton av de främsta drinkbarerna i Stockholm, och bjuda stockholmarna på det absolut bästa som romen har att erbjuda, säger Richard Man, Bacardiambassadör i Norden.

Följande barer och restauranger är med och arrangerar Rum Month i Stockholm:

• Tjoget
• Asian Post Office
• A Bar Called Gemma
• Paradiso
• Supper
• Häktet
• Pharmarium
• Mr. French
• Le Hibou
• Calle P
• Nytorget 6
• Apropos
• Sjö och Land

Om man vill prova att blanda några av drinkarna hemma, så finns recepten här:

Half Baked Piña Colada (Häktet)
Daiquiri (Le Hibou)
Mojito Royal (Calle P)

Karta över samtliga barer där Rum Month arrangeras

relaterat

Orkla lanserar chipspåsar med fossilfri plast
Hållbart

Chipspåsar med fossilfri plast

Chipsvarumärket börjar nu gradvis lansera nya påsar gjorda med finsk tallolja, som är en restprodukt från skogsindustrin.

Ludwig Tjörnemo är Årets Kock 2020
Utmärkelser

Ludwig Tjörnemo är Årets Kock 2020

Finalen i Årets Kock 2020 avgjordes förra veckan på Annexet i Stockholm. Efter en rafflande final vann Ludwig Tjörnemo och är ny svensk mästare i professionell matlagning.

Årets Kock 2020 blir ett digitalt event under flera dagar med final 17 september
Utmärkelser

Årets Kock livesänds via TV4-Gruppen

Finalen i Årets Kock, där 8 kockar gör upp om titeln Årets Kock 2020 hålls den 17 september och blir som tidigare kommunicerat ett digitalt event i år.

Nya krögare tar över med eld och rök
Restaurang

Nya krögare tar över med eld och rök

När nya fjälldestinationen nu går mot sin andra säsong är det med nya smaker. Nu är det klart att krögartrion David Gard, Daniel Karlström och Albin Roos Hansson kommer att ta över anläggningens restaurang.

Risenta fyller 80 år – och relanseras
Hållbart

Varumärket fyller 80 år – och relanseras

Året är 1940. Andra världskriget rasar och i Sverige råder matbrist. Då bestämmer sig entreprenören Uno Grindby för att börja importera ris till den hungriga befolkningen.

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

annons

Nyhetsbrev

Ta del av nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.