Proffsen utser Västsveriges bästa semla- Sveriges bagare & konditorer utför semmeltest

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

annons


Semmelsäsongen har börjat. I slutet av januari kommer branschorganisationen Sveriges bagare & konditorer att genomföra ett smaktest för att utse Västsveriges och Göteborgs bästa semla. Testet kommer att utföras av en professionell jury ledd av Birgitta Rasmusson och Patrik Fredriksson och fokuserar på god smak, fina råvaror och bra utförande.
Semlan är ett av Sveriges mest omtycka bakverk. Bara på fettisdagen äter 58 procent av svenskarna var sin semla. För att lyfta bagarnas hantverkskunskap och fokusera på bra råvaror kommer branschorganisationen Sveriges bagare & konditorer att utföra ett test där Västsveriges och Göteborgs bästa semla utses. Testet kommer att utföras av en kunnig och opartisk jury som bedömer semlorna utifrån smak, råvaror, kvalité och utförande.
–  Vi vill med den här tävlingen skapa positiv uppmärksamhet kring alla de hantverksskickliga bagare och konditorer som finns i Västsverige. Att baka en perfekt semla är en konst, därför kommer vi i vårt test fokusera på utförande, smak och bra råvaror, säger Martin Lundell, VD på branschorganisationen Sveriges bagare & konditorer
Under december och januari har bagare och konditorer runt om i Västsverige kunnat anmäla sina semlor för att delta i testet.
Testet kommer att utföras i slutet av januari genom att anonyma representanter köper in exemplar av deltagarnas semlor. Semlorna kommer samma dag att smakas och bedömas av en jury ledd av bakboksförfattaren Birgitta Rasmusson, även känd som domare i tv-programmet Hela Sverige bakar, och Clarion Hotel Posts chefskonditor Patrik Fredriksson, även utsedd till Årets Konditor 2013. Juryn kommer att testa semlorna utifrån smak, råvaror, kvalité och utförande för att sedan utse både Västsveriges och Göteborgs bästa semla. Vissa stjärnpriser kommer även att delas ut till semlor som på ett positivt sätt sticker ut från mängden.
–   Semlan har en unik plats i Svenska folkets hjärtan och fler än hälften av alla svenskar äter en semla på fettisdagen. Det utförs en mängd tester om vem som bakar den bästa semlan. Nu när proffsen själva ordnar en tävling är det mycket prestige som står på spel, säger Martin Lundell
 

relaterat

Hur klimatsmart är vin på PET?
Vin

Hur klimatsmart är vin på PET?

För ett tag sedan genomförde Systembolaget en undersökning kring svenska konsumenters uppfattningar och kunskap kring olika förpackningar. Undersökningen visade att det är få som känner till vilken förpackning som är bäst för miljö och klimat.

Årets Kock 2020 blir ett digitalt event under flera dagar med final 17 september
Utmärkelser

Årets Kock livesänds via TV4-Gruppen

Finalen i Årets Kock, där 8 kockar gör upp om titeln Årets Kock 2020 hålls den 17 september och blir som tidigare kommunicerat ett digitalt event i år.

Nya krögare tar över med eld och rök
Restaurang

Nya krögare tar över med eld och rök

När nya fjälldestinationen nu går mot sin andra säsong är det med nya smaker. Nu är det klart att krögartrion David Gard, Daniel Karlström och Albin Roos Hansson kommer att ta över anläggningens restaurang.

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons
  • Firedrops


annons
Nyhetsbrev

Ta del av nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.