Paulúns Supergröt utsedd till Årets Toppmat 2015

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

annons

För tredje året i rad plockar Paulúns hem pris för sitt hälsosamma sortiment. Denna gång är det Paulúns Supergröt – ett nytt mellanmål i portionsvariant med lingon, äpple & kanel, som korats till årets Toppmat av tidningen Topphälsa.
 
Varje år utser tidningen Topphälsa Årets Toppristagare – personer eller produkter som utmärkt sig lite extra under det gånga året. Nu kan Orkla Foods Sverige stolt meddela att Paulúns Supergröt med smak av lingon, äpple och kanel kammat hem första platsen i kategorin Årets Toppmat 2015. Produktens nyttiga innehåll och enkelhet är egenskaper som lyfts fram av juryn:
Gröt är gott! Och nyttigt! Men ibland lite knepig att få till när man är på språng. Men så kom Paulúns med sin nya färdiggröt i kyldisken. Innehåller idel nyttigheter som kokosmjölk, äpple, lingon, havregryn och chiafrön. Värms enkelt i mikron – och vips har du ett perfekt power-mellanmål!
 
– Våra konsumenter efterfrågar hälsosamma och enkla måltidslösningar. Detta är något vi tagit fasta på när vi lanserade Paulúns Supergröt i en helt ny kyld, mellanmålsvariant som konsumenten själv värmer i mikron.
Därför känns det extra kul att det är just dessa egenskaper som lyfts fram i motiveringen. Vi är väldigt stolta att en tidning som Topphälsa, som har många hälsointresserade läsare, har tilltro och uppmärksammar vår produkt säger Nina Sandström, Marknadschef för Paulúns.
Att erbjuda produkter med tydliga hälsofördelar som ger bra och lång mättnadskänsla står i centrum i utvecklingen av produkter under Paulúns. Valet att lansera ett grötmellanmål som går att värma är med andra ord ingen slump.
 
– Varm mat ger bättre mättnad än kall men de flesta mellanmål från butik äts oftast kall. Att få i sig energi på eftermiddagen i form av ett varmt mellanmål ger bättre mättnad och en skönare magkänsla, säger Fredrik Paulún, näringsfysiolog och delaktig vid utvecklingen av produkterna under Paulúns.
 
Paulúns Supergröt är inte ensam i sortimentet att ha vunnit utmärkelser för sina hälsofördelar. 2014 plockade Paulúns Superlunch hem titeln Årets MåBra-val och året dessförinnan var det Paulúns Granola som vann den eftertraktade titeln.
 
– Vi har haft stora framgångar med Paulúns. Att vi vinner dessa utmärkelser visar att vår målgrupp har ett behov av hälsosamma produkter till både frukost, lunch och mellanmål. Det kommer bli spännande att se hur årets lanseringar kommer att tas emot, avslutar Nina Sandström.

relaterat

Ludwig Tjörnemo är Årets Kock 2020
Utmärkelser

Ludwig Tjörnemo är Årets Kock 2020

Finalen i Årets Kock 2020 avgjordes förra veckan på Annexet i Stockholm. Efter en rafflande final vann Ludwig Tjörnemo och är ny svensk mästare i professionell matlagning.

Hur klimatsmart är vin på PET?
Vin

Hur klimatsmart är vin på PET?

För ett tag sedan genomförde Systembolaget en undersökning kring svenska konsumenters uppfattningar och kunskap kring olika förpackningar. Undersökningen visade att det är få som känner till vilken förpackning som är bäst för miljö och klimat.

Årets Kock 2020 blir ett digitalt event under flera dagar med final 17 september
Utmärkelser

Årets Kock livesänds via TV4-Gruppen

Finalen i Årets Kock, där 8 kockar gör upp om titeln Årets Kock 2020 hålls den 17 september och blir som tidigare kommunicerat ett digitalt event i år.

Nya krögare tar över med eld och rök
Restaurang

Nya krögare tar över med eld och rök

När nya fjälldestinationen nu går mot sin andra säsong är det med nya smaker. Nu är det klart att krögartrion David Gard, Daniel Karlström och Albin Roos Hansson kommer att ta över anläggningens restaurang.

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

annons

Nyhetsbrev

Ta del av nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.