annons

Paulúns Supergröt utsedd till Årets Toppmat 2015

För tredje året i rad plockar Paulúns hem pris för sitt hälsosamma sortiment. Denna gång är det Paulúns Supergröt – ett nytt mellanmål i portionsvariant med lingon, äpple & kanel, som korats till årets Toppmat av tidningen Topphälsa.
 
Varje år utser tidningen Topphälsa Årets Toppristagare – personer eller produkter som utmärkt sig lite extra under det gånga året. Nu kan Orkla Foods Sverige stolt meddela att Paulúns Supergröt med smak av lingon, äpple och kanel kammat hem första platsen i kategorin Årets Toppmat 2015. Produktens nyttiga innehåll och enkelhet är egenskaper som lyfts fram av juryn:
Gröt är gott! Och nyttigt! Men ibland lite knepig att få till när man är på språng. Men så kom Paulúns med sin nya färdiggröt i kyldisken. Innehåller idel nyttigheter som kokosmjölk, äpple, lingon, havregryn och chiafrön. Värms enkelt i mikron – och vips har du ett perfekt power-mellanmål!
 
– Våra konsumenter efterfrågar hälsosamma och enkla måltidslösningar. Detta är något vi tagit fasta på när vi lanserade Paulúns Supergröt i en helt ny kyld, mellanmålsvariant som konsumenten själv värmer i mikron.
Därför känns det extra kul att det är just dessa egenskaper som lyfts fram i motiveringen. Vi är väldigt stolta att en tidning som Topphälsa, som har många hälsointresserade läsare, har tilltro och uppmärksammar vår produkt säger Nina Sandström, Marknadschef för Paulúns.
Att erbjuda produkter med tydliga hälsofördelar som ger bra och lång mättnadskänsla står i centrum i utvecklingen av produkter under Paulúns. Valet att lansera ett grötmellanmål som går att värma är med andra ord ingen slump.
 
– Varm mat ger bättre mättnad än kall men de flesta mellanmål från butik äts oftast kall. Att få i sig energi på eftermiddagen i form av ett varmt mellanmål ger bättre mättnad och en skönare magkänsla, säger Fredrik Paulún, näringsfysiolog och delaktig vid utvecklingen av produkterna under Paulúns.
 
Paulúns Supergröt är inte ensam i sortimentet att ha vunnit utmärkelser för sina hälsofördelar. 2014 plockade Paulúns Superlunch hem titeln Årets MåBra-val och året dessförinnan var det Paulúns Granola som vann den eftertraktade titeln.
 
– Vi har haft stora framgångar med Paulúns. Att vi vinner dessa utmärkelser visar att vår målgrupp har ett behov av hälsosamma produkter till både frukost, lunch och mellanmål. Det kommer bli spännande att se hur årets lanseringar kommer att tas emot, avslutar Nina Sandström.

relaterat

annons

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

  • Skny Btch

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.