Nytt köttfusk: Importkött såldes som svenskt Kravmärkt

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

annons

Köttföretaget Gothemsgården har ertappats med att ha märkt stora mängder utländskt kött som svenskt Kravmärkt kött.
”Vi har aldrig stött på ett sådant omfattande systematiskt fusk tidigare”, säger Daniel Selin, avdelningschef vid livsmedelskontrollen på miljöförvaltningen i Stockholm, som upptäckte fusket, till Aftonbladet.
 
Enligt myndigheten har svenskt kött köpts in i ett bolag, och sedan blandats med kött från Tyskland och Holland som köpts in i ett annat bolag, och så har alltihop sålts som svenskt Kravkött. Myndigheten vill därför helt stoppa verksamheten.
 
”Det här är bedrägeri, matfusk i sin klaraste form. Det här är ett systematiskt uppsåtligt fusk som de har drivit och därför tycker vi att det är motiverat att de inte får fortsätta att bedriva sin verksamhet”, säger Daniel Selin.
 
Hur länge fusket kan ha pågått eller hur stora mängder kött det rör sig om är oklart. Ägarna har sagt att det rör sig om ett missförstånd.

relaterat

Ludwig Tjörnemo är Årets Kock 2020
Utmärkelser

Ludwig Tjörnemo är Årets Kock 2020

Finalen i Årets Kock 2020 avgjordes förra veckan på Annexet i Stockholm. Efter en rafflande final vann Ludwig Tjörnemo och är ny svensk mästare i professionell matlagning.

Hur klimatsmart är vin på PET?
Vin

Hur klimatsmart är vin på PET?

För ett tag sedan genomförde Systembolaget en undersökning kring svenska konsumenters uppfattningar och kunskap kring olika förpackningar. Undersökningen visade att det är få som känner till vilken förpackning som är bäst för miljö och klimat.

Årets Kock 2020 blir ett digitalt event under flera dagar med final 17 september
Utmärkelser

Årets Kock livesänds via TV4-Gruppen

Finalen i Årets Kock, där 8 kockar gör upp om titeln Årets Kock 2020 hålls den 17 september och blir som tidigare kommunicerat ett digitalt event i år.

Nya krögare tar över med eld och rök
Restaurang

Nya krögare tar över med eld och rök

När nya fjälldestinationen nu går mot sin andra säsong är det med nya smaker. Nu är det klart att krögartrion David Gard, Daniel Karlström och Albin Roos Hansson kommer att ta över anläggningens restaurang.

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

annons

Nyhetsbrev

Ta del av nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.