Nytt köttfusk: Importkött såldes som svenskt Kravmärkt

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

annons

Köttföretaget Gothemsgården har ertappats med att ha märkt stora mängder utländskt kött som svenskt Kravmärkt kött.
”Vi har aldrig stött på ett sådant omfattande systematiskt fusk tidigare”, säger Daniel Selin, avdelningschef vid livsmedelskontrollen på miljöförvaltningen i Stockholm, som upptäckte fusket, till Aftonbladet.
 
Enligt myndigheten har svenskt kött köpts in i ett bolag, och sedan blandats med kött från Tyskland och Holland som köpts in i ett annat bolag, och så har alltihop sålts som svenskt Kravkött. Myndigheten vill därför helt stoppa verksamheten.
 
”Det här är bedrägeri, matfusk i sin klaraste form. Det här är ett systematiskt uppsåtligt fusk som de har drivit och därför tycker vi att det är motiverat att de inte får fortsätta att bedriva sin verksamhet”, säger Daniel Selin.
 
Hur länge fusket kan ha pågått eller hur stora mängder kött det rör sig om är oklart. Ägarna har sagt att det rör sig om ett missförstånd.

relaterat

Smördeg utan smör är Årets matbluff
matfusk

Smördeg utan smör är Årets matbluff

Namnet till trots innehåller degen inget smör, vilket många av de som röstade tyckte var bluffigt. Företrädare för tillverkaren meddelar nu att de kommer att byta till smör.

Nya ICA-Stig avslöjas i slutet på januari
Kampanj

Nya ICA-Stig avslöjas i slutet på januari

Nästa vecka gör Loa Falkman sin sista film i rollen som ICA-Stig. Hans efterträdare avslöjas den 31 januari och varje vecka fram till dess presenteras nya ledtrådar i reklamfilmerna och i ICAs övriga kanaler.

Stöttar barer med Irish Coffee-kit
corona

Stöttar barer med Irish Coffee-kit

Den irländska whiskeyproducenten donerar Irish Coffee-kit till barer och restauranger så att deras besökare kan göra en perfekt Irish Coffee hemma.

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

Nyhetsbrev

Ta del av nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.