Ny restaurang bannlyser socker

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

annons

– Folk tycker att man blir tjock av socker. Det är det lilla problemet. Att äta mycket socker är som att röka två paket cigarretter om dagen.
Det säger nutritionisten Fredrik Paulún i nya avsnittet av Krogpodden, som släpps den 14 januari. Paulún anser att det vita raffinerade sockret bland annat orsakar för tidigt åldrande,
och tycker det är dags att ersätta det med andra sötningsmetoder. Restaurang Mother, som öppnar den 14 januari i Stockholm, har tagit steget fullt ut och bannlyst vitt socker
från menyn – till och med i desserter.
– Vi tar helt och hållet avstånd från raffinerat socker på Mother. Det har varit en utmaning. Vi har testat fram olika sätt att göra det här lika gott, eller godare, säger Danyel Couet och Jonas Svensson, välkända kockar och grundare av Mother.
För att söta efterrätter använder man till exempel kokosblomsocker och reducerad fruktjuice, något som Fredrik Paulún applåderar. Paulún rekommenderar också honung, lönnsirap och rårörssocker, som innehåller antioxidanter, mineraler och vitaminer och som dessutom har lägre GI (glykemiskt index) än vitt, raffinerat socker.

relaterat

Orkla lanserar chipspåsar med fossilfri plast
Hållbart

Chipspåsar med fossilfri plast

Chipsvarumärket börjar nu gradvis lansera nya påsar gjorda med finsk tallolja, som är en restprodukt från skogsindustrin.

Ludwig Tjörnemo är Årets Kock 2020
Utmärkelser

Ludwig Tjörnemo är Årets Kock 2020

Finalen i Årets Kock 2020 avgjordes förra veckan på Annexet i Stockholm. Efter en rafflande final vann Ludwig Tjörnemo och är ny svensk mästare i professionell matlagning.

Hur klimatsmart är vin på PET?
Vin

Hur klimatsmart är vin på PET?

För ett tag sedan genomförde Systembolaget en undersökning kring svenska konsumenters uppfattningar och kunskap kring olika förpackningar. Undersökningen visade att det är få som känner till vilken förpackning som är bäst för miljö och klimat.

Årets Kock 2020 blir ett digitalt event under flera dagar med final 17 september
Utmärkelser

Årets Kock livesänds via TV4-Gruppen

Finalen i Årets Kock, där 8 kockar gör upp om titeln Årets Kock 2020 hålls den 17 september och blir som tidigare kommunicerat ett digitalt event i år.

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

annons

Nyhetsbrev

Ta del av nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.