Ny restaurang bannlyser socker

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

annons

– Folk tycker att man blir tjock av socker. Det är det lilla problemet. Att äta mycket socker är som att röka två paket cigarretter om dagen.
Det säger nutritionisten Fredrik Paulún i nya avsnittet av Krogpodden, som släpps den 14 januari. Paulún anser att det vita raffinerade sockret bland annat orsakar för tidigt åldrande,
och tycker det är dags att ersätta det med andra sötningsmetoder. Restaurang Mother, som öppnar den 14 januari i Stockholm, har tagit steget fullt ut och bannlyst vitt socker
från menyn – till och med i desserter.
– Vi tar helt och hållet avstånd från raffinerat socker på Mother. Det har varit en utmaning. Vi har testat fram olika sätt att göra det här lika gott, eller godare, säger Danyel Couet och Jonas Svensson, välkända kockar och grundare av Mother.
För att söta efterrätter använder man till exempel kokosblomsocker och reducerad fruktjuice, något som Fredrik Paulún applåderar. Paulún rekommenderar också honung, lönnsirap och rårörssocker, som innehåller antioxidanter, mineraler och vitaminer och som dessutom har lägre GI (glykemiskt index) än vitt, raffinerat socker.

relaterat

Campo Viejo utökar sin palett: ett nytt alkoholfritt bubbel på cava-druvor
Alkoholfritt

Ett nytt alkoholfritt bubbel på cava-druvor

Lagom till vårens ankomst är det hög tid att alla på det efterlängtade minglet ska ha möjlighet att avnjuta deras omtyckta mousserande vin, därför lanserar Campo Viejo sitt första alkoholfria alternativ.

Lesley Gracie invald i Gin Magazine Hall of Fame
Utmärkelser

Lesley Gracie invald i Gin Magazine Hall of Fame

Master Distiller på Hendrick’s Gin, Lesley Gracie, har valts in i Gin Magazine Hall of Fame. Gracie väljs in på grund av sin osvikliga hängivenhet till precision och önskan att ständigt förnya.

Smakligt alternativ till chips
Snacks

Smakligt alternativ till chips

Chips på fredagsmyset, veckans mest efterlängtade snacks, får nu konkurrens av en oväntad italienare då ugnsbakade, extra tunna crostini med mustig smak av pizza eller barbeque lanseras under varumärket Zeta.

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

Nyhetsbrev

Ta del av nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.