annons

Ny restaurang bannlyser socker

– Folk tycker att man blir tjock av socker. Det är det lilla problemet. Att äta mycket socker är som att röka två paket cigarretter om dagen.
Det säger nutritionisten Fredrik Paulún i nya avsnittet av Krogpodden, som släpps den 14 januari. Paulún anser att det vita raffinerade sockret bland annat orsakar för tidigt åldrande,
och tycker det är dags att ersätta det med andra sötningsmetoder. Restaurang Mother, som öppnar den 14 januari i Stockholm, har tagit steget fullt ut och bannlyst vitt socker
från menyn – till och med i desserter.
– Vi tar helt och hållet avstånd från raffinerat socker på Mother. Det har varit en utmaning. Vi har testat fram olika sätt att göra det här lika gott, eller godare, säger Danyel Couet och Jonas Svensson, välkända kockar och grundare av Mother.
För att söta efterrätter använder man till exempel kokosblomsocker och reducerad fruktjuice, något som Fredrik Paulún applåderar. Paulún rekommenderar också honung, lönnsirap och rårörssocker, som innehåller antioxidanter, mineraler och vitaminer och som dessutom har lägre GI (glykemiskt index) än vitt, raffinerat socker.

relaterat

annons

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

  • Skny Btch

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.