Rättelse: Mer socker i Loka Crush än vad som står på flaskan

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

annons

I vårat inlägg skrevs :”Mineralvattnet Loka Crush innehåller 43 procent mer socker än vad som står på flaskan. Det har tillverkaren Spendrups nu upptäckt, och ändrar därför märkningen.
I fortsättningen kommer det att stå att vattnet innehåller 4,0 gram sockerarter, istället för som tidigare 2,8 gram. Spendrups ber om ursäkt och menar att ansvaret ligger hos en underleverantör”
Rättelse: Produkten innehåller 43% mer socker. Det är korrekt, sockerhalten går från 2,8 till 4,0 gram/100 ml. Det är fortfarande låga värden och kaloriangivelse påverkas marginellt,
dvs ökar med 1 kcal/100 ml. Loka Crush ligger även nu på en lägre nivå än traditionell läsk; 58 procent färre kalorier och 64 procent mindre socker.
(jmfr med tidigare kommunicerade värden dvs 60 % färre kalorier resp. 70 % mindre socker)
Loka Crush är en kolsyrad fruktdryck.

relaterat

Filmdags med recept!
Matlagning

Filmdags med recept!

Kan det vara så att du just i detta ögonblick längtar efter en ny säsong av din favoritserie? Här hittar du filmer och serier med tillhörande recept som förhöjer din höststämning.

Eget bubbel efter fyra succélanseringar
Vin

Eget bubbel efter fyra succélanseringar

Sveriges ”vinkungs” vinportfölj säljer så att det knakar och är numera Sveriges mest sålda vinvarumärke. Nu lanseras ett franskt torrt mousserande vin som är producerat på 100% Chardonnay.

Nätförsäljningen av alkoholfri öl slår rekord
Alkoholfritt

Nätförsäljningen av alkoholfri öl slår rekord

Alkoholfria drycker har blivit allt mer populärt i Sverige de senaste åren, särskilt alkoholfri öl. Nu visar färsk statistik att försäljningen av alkoholfri öl på nätet har slagit rekord i coronatider.

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

Nyhetsbrev

Ta del av nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.