annons

Don Papa Rye Aged Rum äntligen i Sverige i begränsad upplaga
Foto: Altia

Lagrad filippinsk rom äntligen i Sverige

Nu har den efterlängtade rommen lanserats på den svenska marknaden.

Nu har den efterlängtade rommen lanserats på den svenska marknaden.

Don Papa Rye Aged Rum är det senaste tillskottet från Don Papa, den småskalige producenten av premiumrom från Filippinerna. Don Papa Rye Aged Rum lanseras i en begränsad utgåva av 180 flaskor och är en hyllning till den unika förbindelsen mellan det amerikanska råget och de filippinska sockerrören.

Rommen är lagrad fyra år på amerikanska whiskeyfat och har en underbar halmgul färg. Tack vare den långa lagringstiden har den utvecklat tydliga toner av svartpeppar i både näsa och mun. Doften domineras av torkad frukt och saltkola samt kryddiga toner med inslag av mynta och cederträ. Smaken är intensiv och samtidigt len och smakintrycken av honung, äpple och mörk choklad stannar kvar länge i munnen. Fatkaraktären bidrar till dess komplexitet

– Föreställ dig ett grönt, böljande rågfält en vacker vårdag i Tennessee som smälter samman med en varm tropisk vind som blåser in från det filippinska havet. Det är känslan vi vill förmedla med Don Papas Rye Aged Rum – en kombination av de intensiva kryddtonerna från de amerikanska whiskeyfaten med vår alldeles egen rom där resultatet är en balanserad, silkeslen och komplex rom, säger Stephen Carroll, ägare till Don Papa.

Namnet Don Papa är inspirerad av hjälten och mystikern Papa Isio som ursprungligen var en förman på en sockerplantage men som främst var en av ledarna under den filippinska revolutionen i slutet av 1800-talet. Hans ledarskap och mod spelade en viktig roll för att befria ön Negros från spanskt styre och det är något Don Papa vill hylla genom sitt namn. Rommen presenteras i en förpackning med design även den inspirerad av Papa Isio men även av förbudstiden i 1920-talets Tennessee med alla sina speakeasy-barer.

– Vi är otroligt glada att vi får tillfället att erbjuda de svenska konsumenterna den här fantastiska rommen från Don Papa som endast finns i ett fåtal flaskor. På grund av flertalet tyfoner och nedstängningar som nyligen drabbat Filippinerna har vi inte kunnat möta den stora efterfrågan vi haft i Sverige på Don Papa 7 under den senaste tiden. Åtskilliga personer har hört av sig till mig och undrat när vi ska lansera något nytt från producenten vilket gör det extra kul att äntligen kunna lansera den här produkten, säger Sanna Sundin, Senior Brand Manager på Altia.

Don Papa Rye Aged Rum lanserades den 30 november i Systembolagets beställningssortiment.

relaterat

annons

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

  • Skny Btch

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.