15952426163958733106191703800851-01

Kaffesyrup på överblivet kaffe

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

annons

Ingredienser
  

  • 2 delar socker
  • 3 delar Kaffe

Instruktioner
 

  • Espressokaffe ger mest smak, men bryggkaffe fungerar också fint, eller varför inte blanda? Koka ihop under 10 minuter och häll över på ren flaska. Kaffesyrup är god som den är men passar också fint att smaksätta, till exempel med kardemumma och vanilj. Tillsätt 3 snittade vaniljstänger och kardemumma innan du kokar ihop syrupen. Det går även att använda vaniljsocker, reducera då sockret lite så att inte syrupen blir för söt. Andra förslag på smaksättning är chokladpellets, kakao, kanelstång, chaite, chaikryddor, saffran eller ingefära.
Skriv ut receptet

relaterat

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

annons

Nyhetsbrev

Ta del av nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.