Januari – då köper vi dietprodukter och hälsokost

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

annons

Många vill hålla igen i januari – både vad gäller plånboken och midjemåttet. Det visar försäljningsstatistiken hos ehandelsföretaget Matsmart där dietdrycker är januaris mest sålda produkt.
Matsmart köper in varor som annars skulle kastas, ofta helt i onödan, och säljer dem billigt via webben med leverans över hela Sverige.
– I januari ser vi tydligt att kunderna tänker lite extra på vad de köper och vad de stoppar i sig. Julhelgernas ökade kostnader får många att bunkra upp billigt för att klara hushållsbudgeten årets tuffaste månad. Då ökar vår försäljning, säger Karl Andersson, vd och en av grundarna till Matsmart.
Det som säljs allra mest så här års är måltidsersättningar, kanske med koppling till nyårslöftena och viljan att komma i form.
– Dietdrycker toppar inköpen hos oss just nu. Under årets första två veckor har vi till exempel sålt 70 ton av Naturdiet smooties, säger Karl Andersson.
Andra varor som sålts i stor mängd är nyttigheter som krossade tomater, kokosolja, kokosvatten, Froosh smoothies, rostade solroskärnor och ekologisk pasta gjord på sojabönor. Ett tiopack med Twix har dock också slunkit med i många beställningar.
– Vårt sortiment ändras hela tiden beroende på vad vi får in. Vi växer snabbt och vårt koncept har blivit så välkänt att producenter och grossister hör av sig med idéer om samarbete. Men dietprodukter och ekologiskt säljer vi mycket av hela året runt, säger Karl Andersson.
Matsmart säljer felmärkta, utgående och andra överskottsvaror med upp till 90 procents rabatt med leverans över hela Sverige från ett centrallager i Katrineholm. Företaget grundades 2013 av Erik Söderström, Karl Andersson och Ulf Skagerström och omsatte 25 miljoner kronor 2015. Huvudkontoret ligger i Stockholm. Se även www.matsmart.se.

relaterat

Nya ICA-Stig avslöjas i slutet på januari
Kampanj

Nya ICA-Stig avslöjas i slutet på januari

Nästa vecka gör Loa Falkman sin sista film i rollen som ICA-Stig. Hans efterträdare avslöjas den 31 januari och varje vecka fram till dess presenteras nya ledtrådar i reklamfilmerna och i ICAs övriga kanaler.

Stöttar barer med Irish Coffee-kit
corona

Stöttar barer med Irish Coffee-kit

Den irländska whiskeyproducenten donerar Irish Coffee-kit till barer och restauranger så att deras besökare kan göra en perfekt Irish Coffee hemma.

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

Nyhetsbrev

Ta del av nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.