Januari – då köper vi dietprodukter och hälsokost

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

annons

Många vill hålla igen i januari – både vad gäller plånboken och midjemåttet. Det visar försäljningsstatistiken hos ehandelsföretaget Matsmart där dietdrycker är januaris mest sålda produkt.
Matsmart köper in varor som annars skulle kastas, ofta helt i onödan, och säljer dem billigt via webben med leverans över hela Sverige.
– I januari ser vi tydligt att kunderna tänker lite extra på vad de köper och vad de stoppar i sig. Julhelgernas ökade kostnader får många att bunkra upp billigt för att klara hushållsbudgeten årets tuffaste månad. Då ökar vår försäljning, säger Karl Andersson, vd och en av grundarna till Matsmart.
Det som säljs allra mest så här års är måltidsersättningar, kanske med koppling till nyårslöftena och viljan att komma i form.
– Dietdrycker toppar inköpen hos oss just nu. Under årets första två veckor har vi till exempel sålt 70 ton av Naturdiet smooties, säger Karl Andersson.
Andra varor som sålts i stor mängd är nyttigheter som krossade tomater, kokosolja, kokosvatten, Froosh smoothies, rostade solroskärnor och ekologisk pasta gjord på sojabönor. Ett tiopack med Twix har dock också slunkit med i många beställningar.
– Vårt sortiment ändras hela tiden beroende på vad vi får in. Vi växer snabbt och vårt koncept har blivit så välkänt att producenter och grossister hör av sig med idéer om samarbete. Men dietprodukter och ekologiskt säljer vi mycket av hela året runt, säger Karl Andersson.
Matsmart säljer felmärkta, utgående och andra överskottsvaror med upp till 90 procents rabatt med leverans över hela Sverige från ett centrallager i Katrineholm. Företaget grundades 2013 av Erik Söderström, Karl Andersson och Ulf Skagerström och omsatte 25 miljoner kronor 2015. Huvudkontoret ligger i Stockholm. Se även www.matsmart.se.

relaterat

Orkla lanserar chipspåsar med fossilfri plast
Hållbart

Chipspåsar med fossilfri plast

Chipsvarumärket börjar nu gradvis lansera nya påsar gjorda med finsk tallolja, som är en restprodukt från skogsindustrin.

Ludwig Tjörnemo är Årets Kock 2020
Utmärkelser

Ludwig Tjörnemo är Årets Kock 2020

Finalen i Årets Kock 2020 avgjordes förra veckan på Annexet i Stockholm. Efter en rafflande final vann Ludwig Tjörnemo och är ny svensk mästare i professionell matlagning.

Hur klimatsmart är vin på PET?
Vin

Hur klimatsmart är vin på PET?

För ett tag sedan genomförde Systembolaget en undersökning kring svenska konsumenters uppfattningar och kunskap kring olika förpackningar. Undersökningen visade att det är få som känner till vilken förpackning som är bäst för miljö och klimat.

Årets Kock 2020 blir ett digitalt event under flera dagar med final 17 september
Utmärkelser

Årets Kock livesänds via TV4-Gruppen

Finalen i Årets Kock, där 8 kockar gör upp om titeln Årets Kock 2020 hålls den 17 september och blir som tidigare kommunicerat ett digitalt event i år.

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

annons

Nyhetsbrev

Ta del av nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.