Grönkålens gastronomiska förflyttning
Svenssons på Bjäre. Foto: Säsongens Bästa

Grönkålens gastronomiska förflyttning

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

annons

Grönkålen är en spännande grönsak som på senare år gjort en gastronomisk förflyttning, och Svenssons på Bjäre bjuder på ett inspirerande recept.

Från skinkgarnityr, och möjligen soppingrediens, till de läckraste chips och smakrik ingrediens i wokar, sallader och mycket mer. Men i år blev det kris för många grönkålsodlare som brukar leverera till restauranger eftersom julborden ställts in. Kreativiteten har fått ta nya vägar och några odlare har erbjudit självplock av grönkål. Svenssons på Bjäre har dock inte haft något behov av alternativa lösningar.

– Vår kål lämnar vi till grossist som i sin tur säljer till detaljhandeln så vårt behov av att hitta alternativa lösningar har inte varit större i år än annars. Med garneringskålen märks det mer, då den största del går till restauranger och julbord, säger Josefin Svensson och fortsätter:

– Vi använder grönkål till det mesta, sallader, gratänger, soppor, grytor m.m. Det finns egentligen inga begränsningar men det är ändå något speciellt när man äter grönkålen till jul, och lagar den med ättika och sirap, det väcker så mycket minnen och det är absolut det jag inte kan vara utan till jul. Grönkålspizza är annars favoriten.

Receptet på Grönkålspizza hittar du här.

relaterat

Nya ICA-Stig avslöjas i slutet på januari
Kampanj

Nya ICA-Stig avslöjas i slutet på januari

Nästa vecka gör Loa Falkman sin sista film i rollen som ICA-Stig. Hans efterträdare avslöjas den 31 januari och varje vecka fram till dess presenteras nya ledtrådar i reklamfilmerna och i ICAs övriga kanaler.

Stöttar barer med Irish Coffee-kit
corona

Stöttar barer med Irish Coffee-kit

Den irländska whiskeyproducenten donerar Irish Coffee-kit till barer och restauranger så att deras besökare kan göra en perfekt Irish Coffee hemma.

Besök The Hendrick’s Gin Palace tillsammans med facebookgruppen Vi som älskar gin!!
Event

Ginproducenten bjuder in till livesänt event

Under ett livesänt event den 18 december får vi möta ginproducentens Master Distiller och Global Brand Ambassador som tillsammans ger en exklusiv rundtur av destilleriet där tittarna har möjlighet att ställa sina frågor live.

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

Nyhetsbrev

Ta del av nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.