Portioner 1 drink
Ingredienser
Ginjito
- 2 st limeklyftor
- 2 cl limesockerlag
- Mynta efter smak
- Schweppes Mojito fryst som iskuber
- Schweppes Tonic Enbär
Limesockerlag
- 3 st lime
- 3 dl vatten
- 2,5 dl socker
Instruktioner
- Limesockerlag: Tvätta limen och skär varje frukt i fyra delar. Koka limen i vatten i 15 minuter. Sila av frukten och häll tillbaka vätskan i kastrullen. Lägg i socker och koka under omrörning tills sockret lösts upp. Låt svalna.
- Ginjito: Ta fram de frysta iskuberna av Schweppes Mojito och krossa dem till en slush. Fyll upp ett champagneglas till en tredjedel med slushen. Häll över den rumsvarma limesockerlagen. Toppa med iskall Schweppes Tonic Enbär. Lägg i limeklyftor och mynta efter smak. Recept av Linda Thomasson.