Berry Sweet
Foto: Schweppes

Berry Sweet

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

annons

Portioner 1 drink

Ingredienser
  

Berry Sweet

  • 2 cl hallonsockerlag
  • 1 st äggvita
  • 3-4 droppar citron
  • 1 nypa blåbärsstoft
  • Schweppes Tonic Vinbär

Hallonsockerlag

  • 200 g hallon
  • 2 dl vatten
  • 2 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker

Blåbärsstoft

  • 100 g blåbär

Instruktioner
 

  • Hallonsockerlag: Koka hallon i vatten i 10 min. Sila av hallonresterna och spara hallonsaften. Blanda saften med sockret och vaniljsockret, koka upp och koka ett par minuter. Låt svalna.
  • Blåbärsstoft: Sätt ugnen på 50 grader. Placera ut blåbären glest på en plåt. Sätt in plåten i ugnen och låt vara i ett par timmar, tills bären torkat. Ta ut plåten ur ugnen och låt bären eftertorka. Mortla de torkade blåbären till ett fint stoft. Förvara mörkt i rumstemperatur.
  • Berry Sweet: Häll hallonsockerlagen i ett Martiniglas, sedan försiktigt väl kyld Schweppes Tonic Vinbär (så att tonicen lägger sig ovanpå hallonsockerlagen). Skaka en äggvita med ett par droppar citron till ett fint skum i en shaker. Toppa drinken med skummet och garnera med en nypa blåbärsstoft. Recept av Malin Håkansson.
Skriv ut receptet

relaterat

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

annons

Nyhetsbrev

Ta del av nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.