Portioner 1 drink
Ingredienser
Berry Sweet
- 2 cl hallonsockerlag
- 1 st äggvita
- 3-4 droppar citron
- 1 nypa blåbärsstoft
- Schweppes Tonic Vinbär
Hallonsockerlag
- 200 g hallon
- 2 dl vatten
- 2 dl socker
- 1 tsk vaniljsocker
Blåbärsstoft
- 100 g blåbär
Instruktioner
- Hallonsockerlag: Koka hallon i vatten i 10 min. Sila av hallonresterna och spara hallonsaften. Blanda saften med sockret och vaniljsockret, koka upp och koka ett par minuter. Låt svalna.
- Blåbärsstoft: Sätt ugnen på 50 grader. Placera ut blåbären glest på en plåt. Sätt in plåten i ugnen och låt vara i ett par timmar, tills bären torkat. Ta ut plåten ur ugnen och låt bären eftertorka. Mortla de torkade blåbären till ett fint stoft. Förvara mörkt i rumstemperatur.
- Berry Sweet: Häll hallonsockerlagen i ett Martiniglas, sedan försiktigt väl kyld Schweppes Tonic Vinbär (så att tonicen lägger sig ovanpå hallonsockerlagen). Skaka en äggvita med ett par droppar citron till ett fint skum i en shaker. Toppa drinken med skummet och garnera med en nypa blåbärsstoft. Recept av Malin Håkansson.