“Bara mat för fem dagar”

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

annons


Sverige har bara mat för fem dagar, i händelse av krig eller liknande krisläge. Det varnar Hushållningssällskapet i Jönköpings län i ett öppet brev till regeringen. Orsaken är att så många svenska bönder nu lagt ner verksamheten, samtidigt som Sverige inte längre har några beredskapslager, vilket innebär att Sverige snabbt skulle kunna drabbas av svält i ett krisläge.
 
”Det behöver finnas vägar för lantbruket att utvecklas. Man behöver stöttning och politiska beslut vart vi ska, det saknas idag. Vi har inga produktionsmål, vi har inga mål för vår försörjning heller. Skulle vi ha det så skulle alla veta vart vi är påväg någonstans och det skulle vara mycket bra för utvecklingen”, säger vd Frida Carlsson till Sveriges Radio Jönköping.

relaterat

Hur klimatsmart är vin på PET?
Vin

Hur klimatsmart är vin på PET?

För ett tag sedan genomförde Systembolaget en undersökning kring svenska konsumenters uppfattningar och kunskap kring olika förpackningar. Undersökningen visade att det är få som känner till vilken förpackning som är bäst för miljö och klimat.

Årets Kock 2020 blir ett digitalt event under flera dagar med final 17 september
Utmärkelser

Årets Kock livesänds via TV4-Gruppen

Finalen i Årets Kock, där 8 kockar gör upp om titeln Årets Kock 2020 hålls den 17 september och blir som tidigare kommunicerat ett digitalt event i år.

Nya krögare tar över med eld och rök
Restaurang

Nya krögare tar över med eld och rök

När nya fjälldestinationen nu går mot sin andra säsong är det med nya smaker. Nu är det klart att krögartrion David Gard, Daniel Karlström och Albin Roos Hansson kommer att ta över anläggningens restaurang.

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons
  • Firedrops


annons
Nyhetsbrev

Ta del av nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.