“Bara mat för fem dagar”

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

annons

Sverige har bara mat för fem dagar, i händelse av krig eller liknande krisläge. Det varnar Hushållningssällskapet i Jönköpings län i ett öppet brev till regeringen. Orsaken är att så många svenska bönder nu lagt ner verksamheten, samtidigt som Sverige inte längre har några beredskapslager, vilket innebär att Sverige snabbt skulle kunna drabbas av svält i ett krisläge.
 
”Det behöver finnas vägar för lantbruket att utvecklas. Man behöver stöttning och politiska beslut vart vi ska, det saknas idag. Vi har inga produktionsmål, vi har inga mål för vår försörjning heller. Skulle vi ha det så skulle alla veta vart vi är påväg någonstans och det skulle vara mycket bra för utvecklingen”, säger vd Frida Carlsson till Sveriges Radio Jönköping.

relaterat

Filmdags med recept!
Matlagning

Filmdags med recept!

Kan det vara så att du just i detta ögonblick längtar efter en ny säsong av din favoritserie? Här hittar du filmer och serier med tillhörande recept som förhöjer din höststämning.

Eget bubbel efter fyra succélanseringar
Vin

Eget bubbel efter fyra succélanseringar

Sveriges ”vinkungs” vinportfölj säljer så att det knakar och är numera Sveriges mest sålda vinvarumärke. Nu lanseras ett franskt torrt mousserande vin som är producerat på 100% Chardonnay.

Nätförsäljningen av alkoholfri öl slår rekord
Alkoholfritt

Nätförsäljningen av alkoholfri öl slår rekord

Alkoholfria drycker har blivit allt mer populärt i Sverige de senaste åren, särskilt alkoholfri öl. Nu visar färsk statistik att försäljningen av alkoholfri öl på nätet har slagit rekord i coronatider.

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

Nyhetsbrev

Ta del av nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.