annons

Foto : Pressbild
Foto : Pressbild

Argentinas vindrottning hyllades

Vid vinmässan i London

Laura Catena utsedd till Årets kvinna 2022!
Den inspirerande ledaren för argentinska Bodega Catena Zapata, Laura Catena, har tilldelats prestigefyllda engelska tidskriften The Drinks Business pris ”Årets kvinna” vid en ceremoni på vinmässan i London. En värdig och entusiasmerande vinnare, sammanfattade juryn.

Det var Laura Catenas yngre syster Adrianna Catena som tog emot priset eftersom Laura själv var förhindrad att delta vid prisutdelningen på London Wine Fair. Så här löd juryns motivering i sin helhet:

”I år svämmar vi över av beröm för en inspirerande person. Hon har ägnat sitt liv åt Malbec från Argentina, men under det senaste året har hon verkligen tagit enastående steg när det gäller att framhäva den här underskattade, ursprungligen franska druvan, planterad i hennes eget hemland.”

Familjen Catena startade Bodega Catena Zapata 1902 och hennes far Nicolás är legendarisk för sin banbrytande idé att odla vin på hög höjd. Dottern Laura, som är utbildad läkare, har arbetat tillsammans med sin far sedan mitten av 1990-talet och fört fram familjeföretaget till en ledande ställning bland världens vinegendomar och dessutom gått i spetsen för avancerad forskning kring framtidens vinnäring.

Priset är det senaste i en lång rad utmärkelser för familjen Catena. Fadern Nicolás har tidigare utsetts till ”Årets man” av vintidningen Decanter och fått hedersutmärkelser av både Wine Spectator och Wine Enthusiast. Catena har valts till vinvärldens mest beundrade varumärke och är ständigt högt placerad på listan över världens förnämsta vinegendomar. Att Laura Catena skulle vinna titeln ”Årets kvinna” var alltså ingen stor överraskning.

Så här kommenterade systern Adrianna utmärkelsen vid prisutdelningen:

”Under de senaste 25 åren har min syster arbetat oförtrutet med att förbättra kvaliteten på argentinska viner och lyfta regionen. Jag är stolt över att se henne få detta välförtjänta erkännande.”

– Vi är mycket glada över att representera Bodega Catena Zapata och deras fantastiska viner i Sverige och skickar ett stort grattis till den färgstarka och dynamiska Laura Catena. Hon förtjänar verkligen den här utmärkelsen och har gjort stordåd inte bara för Bodega Catena Zapata utan för den Argentinska vinnäringen i allmänhet, säger Lotta Lidén som är VD på Wine Affair. 

relaterat

annons

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

  • Skny Btch

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.