Adam Thulin tog hem segern i årets final av Sveriges mästerkock. I och med vinsten ger han nu ut boken Ett bord, flera smaker på Bonnier Fakta.
Grundtanken med Adams kokbok Ett bord, flera smaker är att alla själva får komponera sin egen måltid av flera mindre rätter. Boken innehåller recept på mellanrätter som serveras ”family style”, med få ingredienser som är lättillgängliga och helt utan prestige!
– Att vinna Sveriges mästerkock är sådant som man bara ser på TV, och nu hände det mig! Att dessutom få göra en kokbok har varit en fantastiskt kreativ resa. Den viktigaste egenskapen för att utvecklas i köket tror jag är att testa sig fram, experimentera och våga misslyckas. Säger Adam Thulin.
Adam Thulin har alltid haft ett stort matintresse, redan som 6-åring stod han och rörde om i grytorna. Nyfikenheten för att upptäcka nya smaker är det som har drivit honom framåt och tog honom hela vägen till final i Sveriges mästerkock 2022. Adam gillar mat som är enkel att tillaga, smakar mycket och har en tvist. På sin Instagram @adamthulin delar han med sig av sin filosofi kring matlagning.