15957518878698238274854520409501-01

Whiskyfestival ersätts av lägereld

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

annons

Välkomna hösten med whisky och värme i norrländska Ådalen den 4-5 september.

Det har inte undgått någon att årets eventsommar har påverkats enormt av rådande omständigheter. Istället för att ställa in årets whiskyfestival väljer High Coast att omvandla festivalen till flera mindre event kallade High Coast Lägereld – Välkomna hösten med whisky och värme. Datumen blir desamma som festivalen skulle ha genomförts, fredagen den 4 september och lördagen den 5 september. Det blir en upplevelse som kommer bestå av whiskyprovningar i deras lagerhus, middag och underhållning på besökscentrum och allt inramat av lägereldar utmed älvstranden. För att säkerställa tryggt avstånd och minimera smittspridning köper man biljett till ett ”pass” i vilket antalet deltagare är begränsat till 30. Det kommer att genomföras fyra pass per dag; Två kallade Skymning kl 16:00-20:30 och två kallade Afton kl 19:00-23:30 så totalt antal biljetter är alltså begränsat till totalt 240 stycken under helgen.

– Vi vägrar låta omständigheterna stoppa oss från att erbjuda människor en magisk upplevelse utmed älvstranden vid vårt vackra destilleri. Därför har vi valt att istället för att ställa in festivalen omvandla den till flera mindre events där vi kan utlova en upplevelse med värmande whisky, stärkande gemenskap och spännande mystik som finns runt destilleriet i Bjärtrå. Det här har verkligen möjlighet att bli en tradition framöver, säger Henrik Persson, VD på High Coast Distillery.

En köpt entré- eller provningsbiljett till den ordinarie festivalen kan återlösas, omvandlas till en biljett till någon av de nya passen eller så kan något annat alternativ väljas. För mer detaljer och information kring High Coast Lägereld, besök www.highcoastwhisky.se.

relaterat

Lesley Gracie invald i Gin Magazine Hall of Fame
Utmärkelser

Lesley Gracie invald i Gin Magazine Hall of Fame

Master Distiller på Hendrick’s Gin, Lesley Gracie, har valts in i Gin Magazine Hall of Fame. Gracie väljs in på grund av sin osvikliga hängivenhet till precision och önskan att ständigt förnya.

Nu ska Sveriges bästa sommelier koras
Tävling

Nu ska Sveriges bästa sommelier koras

Nu drar tävlingen igång som ska kora Sveriges bästa kvinnliga sommelier. Bakom LiIy Bollinger Award står det anrika champagnehuset Bollinger och Arvid Nordquist.

Brasserie Astoria öppnar 15 mars
Restaurang

Brasserie Astoria öppnar 15 mars

I mars öppnar Frantzén Groups nya restaurang på Nybrogatan 15. Brasserie Astoria består av en kulturmärkt foajé, stor bar, matsal, bakficka ett öppet kök samt en vinbar.

Alkoholstoppet skadar jobb och företag
corona

Alkoholstoppet skadar jobb och företag

Regeringens beslut att förlänga alkoholstoppet trots att smittspridningen på restaurang är nästan obefintlig skadar jobb och företag. Nu måste det komma ett direkt stöd till alla de restauranger som tvingas stänga, anser Visita.

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

Nyhetsbrev

Ta del av nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.