annons

Vinnaren av Lily Bollinger Award är utsedd - Sveriges bästa kvinnliga sommelier är Frida Winters
Foto: Per Erik Berglund

Vinnaren av Lily Bollinger Award är utsedd

Finalen av Lily Bollinger Award 2021 är avgjord och vinnaren i den prestigefyllda tävlingen blev Frida Winters från Uppsala.

Finalen av Lily Bollinger Award 2021 är avgjord och vinnaren i den prestigefyllda tävlingen blev Frida Winters från Uppsala.

Det var en mycket spännande och jämn final som gick av stapeln på At Six i Stockholm. De tre finalisterna Anette Andersson från Umeå, Frida Winters från Uppsala och Cathrine Almqvist från Stockholm tävlade i olika praktiska och teoretiska delmoment för att göra upp om vem som skulle bli Sveriges bästa kvinnliga sommelier 2021. Finalen pågick under två dagar, 19–20 september.

– Jag är så himla stolt över våra finalister, bara att ställa upp i den här tävlingen visar på mod och att man inte ryggar för en utmaning. För Frida är detta början på en ny resa där hon nu verkligen räknas som en framgångsrik tävlingssommelier. En expert, en förebild, en Lily, säger Emma Ziemann, tävlingsledare Lily Bollinger Award.

Efter att juryn överlagt och sammanställt alla poäng var det Frida Winters som tog hem vinsten och den ärofyllda titeln som årets ”Lily Bollinger”.

– Det här betyder otroligt mycket för mig, allt hårt jobb har lönat sig. Det här är ju det roligaste jag vet och jag hoppas att det skiner igenom. Lily Bollinger Award har gjort det möjligt för kvinnliga sommelierer att tävla, det här är min första tävling och jag känner att det här är början på en väldigt kul tid i mitt liv, säger vinnaren Frida Winters.

Vinnaren av Lily Bollinger Award får, utöver den ärorika titeln ”Årets Lily Bollinger”, en utbildningsresa till det anrika champagnehuset Bollinger, samt en Stålhästen-cykel. Cykeln symboliserar Lily Bollinger som ständigt bevakade vingården från två hjul.

Tävlingen avgjordes på At Six den 20 september inför en erfaren jury som bestod av Fredrik Hierner, Erik Schneider, Beatrice Becher och Amalia Gonzalez Stöckel.

relaterat

annons

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

  • Skny Btch

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.