annons

Vildsvin – en av tävlingsuppgifterna i finalen av Årets Kock
Foto: Kevin Jackson / Unsplash

Vildsvin – en av tävlingsuppgifterna i Årets Kock

Nu har ytterligare en finaluppgift i Årets Kock 2021 släppts: att laga en varm huvudrätt på vildsvinskarré.

Nu har ytterligare en finaluppgift i Årets Kock 2021 släppts: att laga en varm huvudrätt på vildsvinskarré.

– Vildsvin är en fantastisk råvara med en välbalanserad, elegant och mild viltsmak. En underutnyttjad råvara som både är svensk och klimatsmart. En råvara som vi skulle kunna använda mycket mer av i våra kök, säger Stefan Eriksson, Råvaruansvarig för Årets Kock.

Här är några av de kriterier som måste uppfyllas i tävlingen:

  • Vildsvinskarrén ska helstekas och måste vara fylld eller späckad.
  • Vid servering tillåts endast kött och sås på tallrik. Sås är obligatoriskt och får enbart serveras på tallriken.
  • Till rätten ska ett valfritt tillbehör serveras à part. Tillbehöret måste innehålla kantarell som ska framgå visuellt eller smakmässigt i tillbehöret.

Årets Kock är SM i professionell matlagning och består av tre tävlingsfaser: anmälan, kvaltävling och finaltävling. Under tävlingens gång kommer juryn att bedöma tävlingens olika delmoment. Juryordförande för Årets Kock 2021 är Tommy Myllymäki. Finalen i Årets Kock sker den 16 september.

relaterat

annons

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

  • Skny Btch

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.