Vartannatbord+mattrender+2020

#vartannatbord

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

annons


Den hårt prövade restaurangbranschen har tappat upp till 90 procent av sina intäkter under de senaste veckorna på grund av coronakrisen. I tisdags gick regeringen och Folkhälsoinstitutet ut med att endast bordsservering nu är tillåten på restauranger. För att värna om sina gäster har nu 35 restauranger i Stockholm gått samman med uppropet #vartannatbord.

Vår bransch kan inte jobba hemma och om det inte sker en förändring saknar vi snart arbete helt. Samtidigt är det givetvis viktigt att våra restauranger bemöter gästernas oro och tar ansvar i spridningen av coronaviruset. Därför går vi nu samman och bokar vartannat bord för att göra restaurangbesöken säkrare genom större avstånd mellan gästerna, säger Magnus Bergh på restaurang Folkparken som är en av initiativtagarna till uppropet.

Samtliga krogar i Sverige bjuds in till #vartannatbord för att rädda den krisande restaurangbranschen samtidigt som smittspridningen begränsas.

relaterat

Försäljningen av kanel ökar kraftigt – hela Sverige bakar
Bakning

Hela Sverige bakar

I vissa matbutiker märks det tydligt – du får sträcka dig lite längre in i hyllan för att, om du har tur, få tag i en burk kanel.

Jägermeister värnar om bartenders hälsa och startar träningsklubben Bar Brawl Club
Hälsa

Träningsklubb för bartenders

Gratis och återkommande träning för medlemsnätverk av bartenders erbjuds även till allmänheten med anledning av Covid-19.

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons


annons
Nyhetsbrev

Ta del av nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.