Välkommen till Hot Shot Day!
Foto: Edrington

Välkommen till Hot Shot Day!

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

annons

Mer än hundra barer över hela världen deltar i firandet av Hot Shot Day den 26 november.

En mörk natt på 80-talet syntes den allra första hot-shoten med Galliano, som en dag skulle komma att bli det självklara valet bland hjärtevärmande shots. Det var uppe bland de svenska bergen som Bosse Bergström bytte ut 15 ml Anisette med Galliano och serverade sin varma shot, som sitt bidrag i en kaffedrinkstävling. På Galliano-likören hällde han försiktigt nybryggt hett kaffe, och ovanpå det fluffigt vispad grädde. Gallianos Hot Shot blev så populär, att många än idag påstår att Galliano var tvungna att öppna ett nytt destilleri mitt i svenska urskogen – bara för att klara av att tillgodose svenska folkets törst efter hot shots.

Hur firar man the Hot Shot Day då? #Hotshotday
Ring polarna och samla truppen på er favoritbar. Höj glasen och skåla för the Hot Shot Day! Och glöm för guds skull inte sången (koka kaffe, vispa grädde, hot shot, hot shot, hot shot!). Använd gärna #Hotshotday om du vill posta i sociala medier.

Alla barer som deltar i the Hot Shot Day kommer självklart erbjuda Hot Shots. Men du kan också förvänta dig att se ett och annat Hot Shot-träd med isfacklor, Hot Shot-inspirerad musik (Italo-disco blandat med pop), och kanske viktigast av allt – vid midnatt får du och gänget även UPPLEVA ett riktig Hot Shot-firande!

På Hot Shot Day kommer Bosse finnas bakom baren på Tjoget i Stockholm och göra sin favoritshot. Det vill du inte missa!

Se barerna du kan fira dagen på här.

Hoppas ni är taggade. Vi ses i vimlet!

relaterat

Nu lanseras Zacapa Slowtending på Berns Asiatiska
Cocktails

Nu lanseras Zacapa Slowtending på Berns Asiatiska

Nu lanserar Zacapa Slowtending tillsammans med Berns Asiatiska, ett koncept som tar avstamp i den starkt växande Slow Living-trenden. Tillsammans har de utvecklat cocktailen Zacapa Signature Slow som tar över två veckor att förbereda.

Espresso House bekämpar ensamhet
Välgörenhet

Espresso House bekämpar ensamhet

Julen närmar sig och inför säsongen introducerar Espresso House konceptet CupTogether i syfte att bekämpa ensamhet i samhället.

De kan bli Årets Ölutvecklare 2021
Utmärkelser

De kan bli Årets Ölutvecklare 2021

Årets Ölutvecklare är utmärkelsen som hyllar insatser för den svenska ölkulturen, och nu har juryn enats om årets tre nominerade kandidater.

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

Nyhetsbrev

Ta del av nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.