Mer än hundra barer över hela världen deltar i firandet av Hot Shot Day den 26 november.
En mörk natt på 80-talet syntes den allra första hot-shoten med Galliano, som en dag skulle komma att bli det självklara valet bland hjärtevärmande shots. Det var uppe bland de svenska bergen som Bosse Bergström bytte ut 15 ml Anisette med Galliano och serverade sin varma shot, som sitt bidrag i en kaffedrinkstävling. På Galliano-likören hällde han försiktigt nybryggt hett kaffe, och ovanpå det fluffigt vispad grädde. Gallianos Hot Shot blev så populär, att många än idag påstår att Galliano var tvungna att öppna ett nytt destilleri mitt i svenska urskogen – bara för att klara av att tillgodose svenska folkets törst efter hot shots.
Hur firar man the Hot Shot Day då? #Hotshotday
Ring polarna och samla truppen på er favoritbar. Höj glasen och skåla för the Hot Shot Day! Och glöm för guds skull inte sången (koka kaffe, vispa grädde, hot shot, hot shot, hot shot!). Använd gärna #Hotshotday om du vill posta i sociala medier.
Alla barer som deltar i the Hot Shot Day kommer självklart erbjuda Hot Shots. Men du kan också förvänta dig att se ett och annat Hot Shot-träd med isfacklor, Hot Shot-inspirerad musik (Italo-disco blandat med pop), och kanske viktigast av allt – vid midnatt får du och gänget även UPPLEVA ett riktig Hot Shot-firande!
På Hot Shot Day kommer Bosse finnas bakom baren på Tjoget i Stockholm och göra sin favoritshot. Det vill du inte missa!
Se barerna du kan fira dagen på här.
Hoppas ni är taggade. Vi ses i vimlet!