annons

Utstickarpriset 2020 – nomineringen öppnad

Utstickarpriset 2020 – nomineringen öppnad

Utstickarpriset syftar till att uppmärksamma människor och organisationer som går sin egen väg och gör skillnad i omställningen till en hållbar framtid.

Utstickarpriset syftar till att uppmärksamma människor och organisationer som går sin egen väg och gör skillnad i omställningen till en hållbar framtid. Priset är instiftat av Polarbröd och har delats ut sedan 2012.

Årets tema är resurseffektivitet och cirkularitet, och sätter fokus på den regenerativa framtiden – hur vi skapar förutsättningar för system som bygger sig starkare i stället för att utarmas av mänsklig verksamhet.

Ett exempel är det regenerativa jordbruket som är utformat för att vända på de negativa klimateffekterna som jordbruk skapar, genom att återuppbygga den organiska massan i jorden. Det görs genom en fossilfri verksamhet med en varierad växtföljd och ett varierat landskap.

– Vi måste hitta sätt att leva som är mer i balans med planeten. Det regenerativa jordbruket är en nyckelfaktor. Men det finns också mycket annat som vi måste bli bättre på att återanvända och hitta slutna kretslopp för, säger Karin Bodin, koncern-vd Polarbrödsgruppen.

Fram till 20 maj går det bra att skicka in nomineringar till utstickare@polarbrod.se, och i år kommer priset gå till en person eller organisation som visar vägen för hur en hållbar framtid kan se ut, som inspirerar personer och företag att bli långsiktigt bärkraftiga genom resurseffektivitet och förnybar cirkularitet. Vinnaren presenteras någon gång under hösten.

Tidigare vinnare av Utstickarpriset:

2019 The EAT-Lancet Commission – Upplysning, hopp och kunskap.
2018 Tina-Marie Qwiberg – Odlingen kokkonsten, njutningen och respekten för vår mat.
2017 Cape Farewell – Kulturen som förändringsagent.
2016 Polly Higgins – Ledarskap för framtiden.
2015 Artur Granstedt – Nytänkande inom jordbruk.
2014 Johan Ehrenberg – Helhjärtat engagemang kring uthållig försörjning.
2013 Ellen MacArthur – Ledarskap för världen.
2012 Margrit Kennedy och Bernard Lietaer – Innovation och hållbarhet.

relaterat

annons

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

  • Skny Btch

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.