Upplevelsepresenter perfekta för en foodie
Foto: Truestory

Upplevelsepresenter perfekta för en foodie

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

annons

Upplevelseplattformen Truestory har satt ihop en lista med tips på perfekta upplevelser för den som älskar mat och matlagning.

Årets julklapp blev evenemangsbiljetten, men vad ska man välja? Det finns ingen anledning till oro för den som ännu inte handlat sina julklappar eller har idétorka (eller vill undvika trängsel). Alla upplevelser genomförs med hänsyn tagen till Folkhälsomyndighetens riktlinjer.

Ostprovning på hantverksmejeri
Ostprovning på Ostmakeriet, ett hantverkmejeri beläget på Rindö i Stockholms skärgård. Här ystas ett tiotal olika ostsorter, gjorda på lokalt producerad mjölk från Öster Grytinge Gård i södra Roslagen. Några av ostarna lagras i den gamla fästningen Oskar Fredriksborg. Ett flertal av Ostmakeriets ostar har fått fina utmärkelser på bland annat SM i mathantverk och Ostfestivalen. Här får deltagarna lära sig mer om ostens historia och dess tillverkning, besöka mejeriet och självklart smaka på olika ostar med varierande karaktär.

En afton med Frida Ronge
Kocken Frida Ronge, känd från bland annat Kockarnas Kamp, bjuder in till en unik kväll på sin restaurang TAK. Kvällen går i japanska och nordiska spår, Frida guidar deltagarna genom nordiska råvaror och japanska tillagningstekniker. Kvällen kulminerar med en femrättersmeny som skräddarsytts av Frida just för detta tillfälle. Till middagen serveras noga utvald dryck. En upplevelse för alla sinnen med en av matsveriges klarast lysande visionära stjärnor.

Vildmarksgourmet med Naturens Hemligheter
Under upplevelsen vildmarksgourmet och friluftsteknik med Naturens Hemligheter får deltagarna lära sig att laga mat ute i det vilda och skapa en gourmetmiddag över öppen eld. Kursledarna går igenom säsongens råvaror samt tips om tekniker och hygien vid matlagning utomhus. Självklart får man lära sig friluftstekniker för att göra upp en eld – t.ex. med kniv, yxa och tändstål.

relaterat

Hornstulls Bodega nyöppar – i ny och större lokal
Restaurang

Hornstulls Bodega nyöppar – i ny och större lokal

Sedan starten för snart tio år sedan har restaurangsuccén Tjoget ständigt utvecklats, och i februari nyöppnar Hornstulls Bodega – söders nya vinbar för alla som gillar vin – med en öppning in till Tjoget.

Carotte vinner kontrakt på Sven-Harrys
Restaurang

Carotte vinner kontrakt på Sven-Harrys

Carotte går mot strömmen och öppnar fjärde restaurangen sedan pandemins början. Spektakulära Sven-Harrys konstmuseum i den häftiga gyllene byggnaden i Vasaparken väljer Carotte som ny operatör.

The Balvenie lanserar handgjorda skidor med Åre Skidfabrik
Kampanj

Lanserar handgjorda skidor med Åre Skidfabrik

Den skotska whiskyproducenten The Balvenie lanserar nu The Balvenie DoubleWood Skis. Skidorna är tillverkade för hand av Åre Skidfabrik med sidkanter av amerikansk ek i begränsad upplaga.

Ny restaurang i Idre Himmelfjäll
Restaurang

Ny restaurang i Idre Himmelfjäll

I dag öppnar Idre Himmelfjälls nya restaurang Renen och Älgen, som är en del av mångmiljonsatsningen på den nya fjälldestinationen.

Forskning om svensk vinkultur belönas
Utmärkelser

Forskning om svensk vinkultur belönas

I år tilldelas Håkan Jakobsson, Fil dr vid Historiska institutionen, Stockholms universitet, 150 000 kronor för sitt forskningsprojekt kring handelshuset Suck & son.

Tjoget firar 6 år på 50 Best Bars – i år placerade på plats 40
Utmärkelser

Två svenska barer bland världens 50 bästa

The World’s 50 Best Bars är världens mest prestigefyllda ranking för cocktailbarer. Den 7 december avslöjades årets lista och på den finns svenska barerna Lucy’s Flower Shop och Tjoget.

Nu lanseras Zacapa Slowtending på Berns Asiatiska
Cocktails

Nu lanseras Zacapa Slowtending på Berns Asiatiska

Nu lanserar Zacapa Slowtending tillsammans med Berns Asiatiska, ett koncept som tar avstamp i den starkt växande Slow Living-trenden. Tillsammans har de utvecklat cocktailen Zacapa Signature Slow som tar över två veckor att förbereda.

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

Nyhetsbrev

Ta del av nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.