annons

Upplevelsepresenter perfekta för en foodie
Foto: Truestory

Upplevelsepresenter perfekta för en foodie

Upplevelseplattformen Truestory har satt ihop en lista med tips på perfekta upplevelser för den som älskar mat och matlagning.

Upplevelseplattformen Truestory har satt ihop en lista med tips på perfekta upplevelser för den som älskar mat och matlagning.

Årets julklapp blev evenemangsbiljetten, men vad ska man välja? Det finns ingen anledning till oro för den som ännu inte handlat sina julklappar eller har idétorka (eller vill undvika trängsel). Alla upplevelser genomförs med hänsyn tagen till Folkhälsomyndighetens riktlinjer.

Ostprovning på hantverksmejeri
Ostprovning på Ostmakeriet, ett hantverkmejeri beläget på Rindö i Stockholms skärgård. Här ystas ett tiotal olika ostsorter, gjorda på lokalt producerad mjölk från Öster Grytinge Gård i södra Roslagen. Några av ostarna lagras i den gamla fästningen Oskar Fredriksborg. Ett flertal av Ostmakeriets ostar har fått fina utmärkelser på bland annat SM i mathantverk och Ostfestivalen. Här får deltagarna lära sig mer om ostens historia och dess tillverkning, besöka mejeriet och självklart smaka på olika ostar med varierande karaktär.

En afton med Frida Ronge
Kocken Frida Ronge, känd från bland annat Kockarnas Kamp, bjuder in till en unik kväll på sin restaurang TAK. Kvällen går i japanska och nordiska spår, Frida guidar deltagarna genom nordiska råvaror och japanska tillagningstekniker. Kvällen kulminerar med en femrättersmeny som skräddarsytts av Frida just för detta tillfälle. Till middagen serveras noga utvald dryck. En upplevelse för alla sinnen med en av matsveriges klarast lysande visionära stjärnor.

Vildmarksgourmet med Naturens Hemligheter
Under upplevelsen vildmarksgourmet och friluftsteknik med Naturens Hemligheter får deltagarna lära sig att laga mat ute i det vilda och skapa en gourmetmiddag över öppen eld. Kursledarna går igenom säsongens råvaror samt tips om tekniker och hygien vid matlagning utomhus. Självklart får man lära sig friluftstekniker för att göra upp en eld – t.ex. med kniv, yxa och tändstål.

relaterat

96ffdaaab9fa2ec3_org
Restaurang

OMAKA satsar på ny kompetens

OMAKA öppnade sin restaurang med matsal, bar, uteservering och ölträdgård i augusti 2020. Sedan starten har restaurangen och bryggeriet, som drivs av bryggmästaren Hedda Spendrup,

Hornstulls Bodega nyöppar – i ny och större lokal
Restaurang

Hornstulls Bodega nyöppar – i ny och större lokal

Sedan starten för snart tio år sedan har restaurangsuccén Tjoget ständigt utvecklats, och i februari nyöppnar Hornstulls Bodega – söders nya vinbar för alla som gillar vin – med en öppning in till Tjoget.

annons

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

  • Skny Btch

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.