Innis and Gun

Unik skotsk svensk pop up-restaurang

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

annons

Det skotska bryggeriet Innis & Gunn lanserar under våren 2020 en pop up-restaurang i Stockholm i samarbete med svenska duon Temporärt x Brag. Det blir ett ambitiöst helhetskoncept i form av tre unika pop up-middagar inspirerade av Innis & Gunn och Skottlands kultur. Tanken är att det bli vara motsatsen till fine dining.

Temporärt x Brag är ett koncept med pop-up restauranger som utmanar det konventionella sättet att äta. Bakom konceptet står Cristian Lind med inredningsstudion Temporärt och den prisbelönte kocken Martin Brag. De båda saknade nya och spännande middagskoncept på Stockholms matscen och såg en möjlighet att kombinera Martins innovativa matlagning med Cristians unika interiör.

Duon har sedan 2019 genomfört flertalet middagar på hemliga platser runt om i Stockholm och på kort tid byggt upp en stor följarskara matentusiaster med slutsålda biljetter och lång väntelista.

På den nya pop up-restaurangen kommer varje middag att ha ett specifikt tema. Som gäst bjuds man på en kulinarisk resa genom Skottlands kust, högland och staden Edinburgh. Middagarnas specifika tema tolkas genom inredning och design framtagen av Temporärt och genom en fotoutställning tillsammans med matfotografen Petter Bäcklund.

 Inspirationen till middagarna är till stor del hämtade från vårt besök i Skottland i höstas.

– Inspirationen till middagarna är till stor del hämtade från vårt besök i Skottland i höstas. Under vår resa fick vi uppleva fantastiska platser längs kust, inland och städer. Där lärde vi känna människorna bakom bryggeriet, och lät oss inspireras av deras genuina historia. Vi har för varje middag tagit fram specifika teman, där vi tolkar Innis & Gunn och varumärkets rötter. I princip allt man normalt sett stöter på i en fine dining-restaurang vill vi på olika sätt komma ifrån genom Temporärt x Brag. Hur man äter, vad man äter och hur man efter besöket både minns och sammanfattar kvällen, berättar Cristian Lind, grundare av Temporärt.

Martin Brag var finalist i Årets Kock 2014 och har arbetat som kock i över 20 år på restauranger som Ett Hem och Aquavit i Stockholm. Cristian Lind driver designstudion Temporärt och delar Martins passion för god mat och unika matupplevelser.

relaterat

Nya ICA-Stig avslöjas i slutet på januari
Kampanj

Nya ICA-Stig avslöjas i slutet på januari

Nästa vecka gör Loa Falkman sin sista film i rollen som ICA-Stig. Hans efterträdare avslöjas den 31 januari och varje vecka fram till dess presenteras nya ledtrådar i reklamfilmerna och i ICAs övriga kanaler.

Stöttar barer med Irish Coffee-kit
corona

Stöttar barer med Irish Coffee-kit

Den irländska whiskeyproducenten donerar Irish Coffee-kit till barer och restauranger så att deras besökare kan göra en perfekt Irish Coffee hemma.

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

Nyhetsbrev

Ta del av nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.