Innis and Gun

Unik skotsk svensk pop up-restaurang

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

annons

Det skotska bryggeriet Innis & Gunn lanserar under våren 2020 en pop up-restaurang i Stockholm i samarbete med svenska duon Temporärt x Brag. Det blir ett ambitiöst helhetskoncept i form av tre unika pop up-middagar inspirerade av Innis & Gunn och Skottlands kultur. Tanken är att det bli vara motsatsen till fine dining.

Temporärt x Brag är ett koncept med pop-up restauranger som utmanar det konventionella sättet att äta. Bakom konceptet står Cristian Lind med inredningsstudion Temporärt och den prisbelönte kocken Martin Brag. De båda saknade nya och spännande middagskoncept på Stockholms matscen och såg en möjlighet att kombinera Martins innovativa matlagning med Cristians unika interiör.

Duon har sedan 2019 genomfört flertalet middagar på hemliga platser runt om i Stockholm och på kort tid byggt upp en stor följarskara matentusiaster med slutsålda biljetter och lång väntelista.

På den nya pop up-restaurangen kommer varje middag att ha ett specifikt tema. Som gäst bjuds man på en kulinarisk resa genom Skottlands kust, högland och staden Edinburgh. Middagarnas specifika tema tolkas genom inredning och design framtagen av Temporärt och genom en fotoutställning tillsammans med matfotografen Petter Bäcklund.

 Inspirationen till middagarna är till stor del hämtade från vårt besök i Skottland i höstas.

– Inspirationen till middagarna är till stor del hämtade från vårt besök i Skottland i höstas. Under vår resa fick vi uppleva fantastiska platser längs kust, inland och städer. Där lärde vi känna människorna bakom bryggeriet, och lät oss inspireras av deras genuina historia. Vi har för varje middag tagit fram specifika teman, där vi tolkar Innis & Gunn och varumärkets rötter. I princip allt man normalt sett stöter på i en fine dining-restaurang vill vi på olika sätt komma ifrån genom Temporärt x Brag. Hur man äter, vad man äter och hur man efter besöket både minns och sammanfattar kvällen, berättar Cristian Lind, grundare av Temporärt.

Martin Brag var finalist i Årets Kock 2014 och har arbetat som kock i över 20 år på restauranger som Ett Hem och Aquavit i Stockholm. Cristian Lind driver designstudion Temporärt och delar Martins passion för god mat och unika matupplevelser.

relaterat

Ludwig Tjörnemo är Årets Kock 2020
Utmärkelser

Ludwig Tjörnemo är Årets Kock 2020

Finalen i Årets Kock 2020 avgjordes förra veckan på Annexet i Stockholm. Efter en rafflande final vann Ludwig Tjörnemo och är ny svensk mästare i professionell matlagning.

Årets Kock 2020 blir ett digitalt event under flera dagar med final 17 september
Utmärkelser

Årets Kock livesänds via TV4-Gruppen

Finalen i Årets Kock, där 8 kockar gör upp om titeln Årets Kock 2020 hålls den 17 september och blir som tidigare kommunicerat ett digitalt event i år.

Nya krögare tar över med eld och rök
Restaurang

Nya krögare tar över med eld och rök

När nya fjälldestinationen nu går mot sin andra säsong är det med nya smaker. Nu är det klart att krögartrion David Gard, Daniel Karlström och Albin Roos Hansson kommer att ta över anläggningens restaurang.

Risenta fyller 80 år – och relanseras
Hållbart

Varumärket fyller 80 år – och relanseras

Året är 1940. Andra världskriget rasar och i Sverige råder matbrist. Då bestämmer sig entreprenören Uno Grindby för att börja importera ris till den hungriga befolkningen.

Svenskarna firar med riesling i augusti
Event

Svenskarna firar med riesling i augusti

Sista veckan i augusti kommer restauranger och vinbarer att återigen korka upp sina bästa rieslingviner för att hylla den ljusgröna druvan under årets Riesling Week.

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

annons

Nyhetsbrev

Ta del av nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.