annons

Tjoget firar 6 år på 50 Best Bars – i år placerade på plats 40
Foto: Tjoget

Två svenska barer bland världens 50 bästa

The World's 50 Best Bars är världens mest prestigefyllda ranking för cocktailbarer. Den 7 december avslöjades årets lista och på den finns svenska barerna Lucy's Flower Shop och Tjoget.

The World’s 50 Best Bars är världens mest prestigefyllda ranking för cocktailbarer. Den 7 december avslöjades årets lista och på den finns svenska barerna Lucy’s Flower Shop och Tjoget.

Listan är skapad av samma organisation bakom Worlds 50 best restaurants. Lite förenklat kan man säga att det är barvärldens motsvarighet till Michelinstjärnor. Tjoget firar 6 år på listan, i år placerade på plats 40.

Tjoget öppnades för nio år sedan och drivs av samma krögare nu som då. Kontinuiteten och viljan att förnyas med tiden i alla led, menar krögarna är en stor del av anledningen till att de är kvar på listan år efter år.

– Känns lika exalterande varje år. I en värld som förändrats mycket, en jury som bytts ut och förnyats, föryngrats och blivit 50/50 män kvinnor, är vi fortfarande kvar. Det är ett tecken på kvalité på väldigt många plan. Kul att alla gillar oss, säger grundare och krögare Andreas Bergman.

Både framför och bakom sig på listan har Tjoget några av världens mest mytomspunna barer. Gemensamt för dem är att de flesta är utpräglade cocktailbarer, exklusiva platser att enbart dricka cocktails på och finansiellt backade med stora kapital. Med sitt café, sin cocktailbar, vinbodega, matsal, blandade publik och framåt natten ganska röjiga stämning, är Tjoget en udda och stolt fågel i samlingen.

Tjoget firar 6 år på 50 Best Bars – i år placerade på plats 40
Foto: Tjoget

– Vi har alltid varit och vill alltid vara en mötesplats för alla, oavsett ålder, bakgrund och kön. Här ska man kunna uppleva mer än enbart en drink före eller efter något annat. Här kan alla mötas för att umgås, äta, dricka och festa på ett mer avslappnat sätt än hos många av våra internationella kollegor, säger Joel Söderbäck, grundare och delägare.

Och får de bestämma själva så kommer mötena, upplevelserna och nyskapandet att fortsätta på Tjoget så länge de lever. Så köp en biljett, beställ en taxi eller släntra ner till Tjoget, ta en ”Beets by Tjoget”, ”Merchant Martini” eller ”Salty Caramel” och ta in att du sitter på världens 40:e bästa bar. Bord bokas på tjoget.com eller sväng förbi alla dagar i veckan. Vi har öppet, varmt välkommen önskar Joel, Bergman och Simon med personal.

Lucy’s Flower Shop på Birger Jarlsgatan 20 i Stockholm placerade sig på plats 35 i listan, som kan hittas i sin helhet här.

relaterat

96ffdaaab9fa2ec3_org
Restaurang

OMAKA satsar på ny kompetens

OMAKA öppnade sin restaurang med matsal, bar, uteservering och ölträdgård i augusti 2020. Sedan starten har restaurangen och bryggeriet, som drivs av bryggmästaren Hedda Spendrup,

Hornstulls Bodega nyöppar – i ny och större lokal
Restaurang

Hornstulls Bodega nyöppar – i ny och större lokal

Sedan starten för snart tio år sedan har restaurangsuccén Tjoget ständigt utvecklats, och i februari nyöppnar Hornstulls Bodega – söders nya vinbar för alla som gillar vin – med en öppning in till Tjoget.

annons

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

  • Skny Btch

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.